(VIDEO) Bačić: ‘Koalicija je stabilna, HDZ je korektan partner’

Foto: Fah

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, je u Hrvatskom saboru odgovarao na pitanja novinara koja su se ticala unutarstranačkih izbora u HDZ-u i stabilnosti vladajuće koalicije.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić je novinarima kazao kako je u konstantnoj komunikaciji sa svim koalicijskim partnerima i predsjednicima svih klubova te kako je vladajuća koalicija stabilna.

Što se tiče kluba zastupnika Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti, Bačić je rekao kako u slučaju toga kluba zastupnika komunicira s predsjednikom saborskog Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Kažimirom Vardom, javlja N1.

Koalicija je stabilna

“U slučaju stranke Rada i solidarnosti, razgovaram s predsjednikom kluba zastupnika Kažimirom Vadrom. Gotovo svakodnevno smo u kontaktu. Ja sam uvijek govorio kako je ona izvorna većina koja je nastala raskidom koalicije s Mostom imala 77 zastupnika, bez novopridošlih zastupnika u klub Milana Bandića koji su billi ili iz SDP-a ili HSS-a”, kazao je Bačić.

“Dakle, bez njih mi smo imali čvrstu većinu od 77 zastupnika i nikakvih problema u funkcioniranju vladajuće većine u Hrvatskom saboru nema”, istaknuo je te dodao kako je na sjednici vladajuće većine prije desetak dana potvrđeno da će se mandat odraditi do kraja, kao i predsjedanje Hrvatske EU-om te kako će se parlamentarni izbori odviti iza ljeta.

“To je naš zajednički stav kada je u pitanju funkcioniranje vladajuće većine i rad Vlade. S obzirom na događanja jučer u Gradskoj skupštini, ja sam se opet čuo sa svim presjednicima klubova i nije se u odnosu na naš zadnji zaključak ništa promijenilo u vladajućoj većini”, kazao je Bačić.

Mene ničega nije strah kada je u pitanju funkcioniranje vladajuće većine i Sabora

“Mene ničega nije strah kada je u pitanju funkcioniranje vladajuće većine i rad Sabora. Ničega se ne bojim, ja sam puno puta rekao da će HDZ biti predvodnik te vladajuće većine dokad budemo imali i političkog interesa i dok ocijenimo da smo unutar vladajuće većine doista korektni partneri u funckioniranju te iste vladajuće većine”, kazao je Bačić novimarima i dodao:

“Ja ne vidim da niti jedan naš koalicijski partner opstruira rad.”

Na pitanje što kaže na tvrdnju Ivana Penave kako nemaju svi kandidati prilike ravnopravno prikupiti potpise, Bačić je odgovorio kako nema saznanja o tome.

“Ja ne znam kako je to Ivan Penava prosudio. Naime, mi smo donijeli odluku da svi čanovi DHZ-a mogu davati potpise i to ne jednom, nego svim kandidatima.”

“Prema tome, nije nikome ograničeno da da potpis bilo kome i ja dosad takvih glasova s terena nisam čuo. Mislim da svi kolege koji su se prijavili mogu doći do svakog člana na način koji je najprimjereniji i skupiti glasove. Treba skupiti 6.500 potpisa. Moram reći da smo mi već prikupili veliki broj potpisa i da ćemo značajno premašiti broj predviđenih potpisa, takav je eho s terena”, kazao je Bačić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1