(VIDEO) Bandić zna koga će Bog kazniti: One koji traže objašnjenje od Stavljenić Rukavine za Nogalovu smjenu

Foto: snimka zaslona

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na tiskovnoj konferenciji za medije je poručio kako mediji blate “najmoralniju ženu u hrvatskoj politici”, Anu Stavljenić Rukavinu.

“Žalosno je da se obrušavate na istinu služeći se laži da mu netko priječi ulazak u bolnicu. Nudio sam mu da ode bez pompe, kad hoće pompu sam ju je stvorio. Odakle vam drskosti, Bog će vas kazniti. Ne morate vjerovati, netko će vas kaznit. Da budete glasnogovornici čovjeka koji je sam napravio nepodopštine i mora otići”, rekao je.

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak u srijedu je smijenilo dosadašnjeg ravnatelja Bolnice, doc. dr. sc. Boru Nogala. Dan kasnije Grad Zagreb je odredio privremenog upravitelja bolnice, zaposlenicu Grada, pomoćnicu Ureda za zdravstvo – dr. med. Ivanu Đerek Dubravčić.

Tko su članovi upravnog vijeća Bolnice Srebrnjak?

Uz prof. dr. sc. Anu Stavljenić Rukavinu, koja je predsjednica Upravnog vijeća, Upravno vijeće bolnice čine i prof. dr. sc. Boris Labar, dr. med., mr. sc. Jozo Milićević, prof. dr. sc. Davor Plavec, dr. med. te Zrinka Kolak, bacc. med. techn.

Prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina doktorica je biomedicinskih znanosti i profesor emeritus. Danas je u mirovini te je članica stranke Milana Bandića. U Gradskoj skupštini grada Zagreba obnaša dužnost predsjednica Odbora za zdravstvo, članice odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju te članice odbora za javna priznanja.

Prof. dr. sc. Boris Labar priznati je stručnjak i ekspert na području interne medicine i hematologije. Stručnjak je za bolesti krvotvornog sustava, od slabokrvnosti, preko bolesti zgrušavanja i tromboze, do zloćudnih tumora krvotvornog sustava, leukemija i limfoma, navodi se na stranicama Centra za ekspertnu medicinu. Dugi niz godina na Rebru vodio je Zavod za hematologiju, Klinike za unutrašnje bolesti, KBC Zagreb i Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Prof. dr. Labar ima iskustva i znanja u primjeni svih oblika liječenja zloćudnih tumora krvotvornog sustava od primjene kemoterapije do liječenja transplantacijom krvotvornih matičnih stanica. Prof. dr. Boris Labar redovni je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist je interne medicine, uža specijalizacija hematologija.

Prof. dr. sc. Davor Plavec specijalist je medicine rada i sporta i pomoćnik ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u kojoj je uspješno realizirao brojne projekte i gdje radi već 15 godina. Radio je u Institutu za medicinska istraživanja gdje je naučio puno o medicini rada, alergologiji i pulmologiji. Napisao je preko 300 publikacija, radi na brojnim projektima, što medicinskim, što informatičkim, pisao je HRT, koji navodi i da je Plavec član brojnih društava i dobitnik prestižnih nagrada.

Bacc. med. teh. Zrinka Kolak glavna je medicinska Sestra poliklinike Dječje bolnice Srebrnjak.

Kako je smijenjen ravnatelj?

Prema informacijama koje su poznate, prof. dr . Stavljenić Rukavina je sa sjednice izbacila čak i odvjetnika bolnice. Ravnatelj je smijenjen jer je, prema nalazu Gradskog ureda za kontrolu, “u posljednjih sedam godina zaposlio desetak liječnika, a da za to nije dobio odobrenje Upravnog vijeće bolnice”.

S druge strane u priopćenju dr. Nogala navodi se kako je mogući povod za smjenu činjenica da je Dječja bolnica Srebrnjak u srpnju u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Skupštine grada Zagreba prof. dr. sc. Drage Prgometa i ostalih resornih ministara potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u RH financiran iz strukturnih fondova EU vrijednosti 60 mil. eura (441,5 mil. kuna), sa željom preuzimanja i kontrole nad istim.

“Europska komisija na čelu s europskim povjerenikom za zdravlje i sigurnost hrane g. Vytenisom Andriukaitisom je ocijenila svoj europski projekt Dječji centar za translacijsku medicinu Srebrnjak kao jedini centar svjetske razine u translacijskoj medicini iz područja pedijatrije u Europi u razdoblju financijskog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, naglašava se u priopćenju.

Smijenjen je glasovima članova UV u omjeru 3:2, predstavnici bolnice su bili protiv, a politički predstavnici za njegovu smjenu.

Mogući nasljednik – član Bandićeve stranke Siniša Varga

Za nasljednika dr. Nogala već se spominju mogući kandidati – s najvećim izgledima je član Bandićeve stranke i bivši ministar zdravstva Siniša Varga. Dok on čeka da prođe “političko hlađenje” nakon obavljanja dužnosničke funkcije u zdravstvu vjerojatno će mu v.d. čuvati mjesto.

“Ne, nije mi ponuđeno niti to mogu biti kao dužnosnik”, rekao je za Jutarnji list.

Navodno su mogući kandidati i prof. dr. Miroslav Harjaček, kao i prof. dr. Labar, koji odluku o smjeni također nije želio komentirati.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr