(VIDEO) Bruna Esih na središnjem skupu NHR-a i HSP-a: ‘Nećemo dozvoliti da se Hrvatska više ikada crveni’

Foto: fah, snimka zaslona Fotomontaža: narod.hr

Stranka Neovisni za Hrvatsku i HSP održali su središnji predizborni skup uoči europarlamentarnih izbora u Zagrebu, u dupkom punoj Kristalnoj dvorani hotela Westin. Oni su predstavili svoje kandidate za Europski parlament, koji su redom istaknuli kako se sada ne vodi bitka za Bruxelles već za Zagreb. U nastavku donosimo govor koji je održala predsjednica NHR-a Bruna Esih.

“Dragi prijatelji, Hrvatice i Hrvati. Prošlo je već jako puno godina od kad nam je netko daleko veći i važniji od mene rekao da imamo Hrvatsku. Da imamo svoju Hrvatsku, i da je naša, i da je onakva, odnosno da će biti onakva kakvom mi želimo da bude, i da nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva će biti.

Bilo je to na dan međunarodnog priznanja Hrvatske. Vijorile su se hrvatske zastave, srca su nam bila puna ponosa, oči pune suza, a grobovi već puni naše mladosti, koja je krvavo platila taj dan. Danas, 27 godina kasnije, mi se s pravom moramo zapitati imamo li svoju Hrvatsku. Je li onakva kakvom je želimo? Što nas određuje? Tko nam naređuje? Jesu li svi ti izgubljeni životi bili uzaludni? Jesmo li dobili rat ali dopuštamo da gubimo u miru?

Ne smijemo i nećemo to dopustiti. Pokažimo da nas ima i da je vrijeme šutnje prošlost, da nećemo saginjati glavu, nećemo pristajati na tuđe, davno propisane istine. Nećemo dozvoliti domaće raspikuće i strane nadvladare da nam otmu naš jedini i naš najveći dom. Neovisni za Hrvatsku i Hrvatska stranka prava svojim će primjerom, otporom i djelima i glasom nastaviti hrabriti sve one ponižene, obespravljene i sve ušutkane. Pokazat ćemo da smo vrijedni krvavo izvojevane slobode, da ona nije samo crtica naše povijesti. Hrvatska je vrijedna naše duhovne i misaone slobode i nećemo dozvoliti da se više ikada crveni zbog ideologije sljednika krvave diktature i odnarođenih elita kojima je cilj njihova vlastita korist i da Hrvatske više ne bude.

Istina je da samo do nas stoji čiji ćemo biti i čija će se i koja zastava vidjeti, ali da bi smo bili dosljedni svoje Hrvatske i kroz povijest za nju izgubljene živote mi trebamo svi kao jedan biti spremni na ponovni boj.

Svi ovdje prisutni budimo spremni služiti svome narodu i svojoj domovini, osloboditi je loših ljudi loših politika, kalkulanata, profitera i kukavica. Ako treba krenut ćemo iz temelja beskompromisno se boriti, bezpogovorno služiti. Stojimo i stajat ćemo uz narod i biti njegov glas krenuvši od svakog zaselka i sokaka, pa sve do sjajnih europskih metropola.

Hrvatice i Hrvati, Hrvatska je naša, Božja i najljepša na svijetu, a da bi takva postala primjer i ponos u Europi i svijetu ona mora prvo biti ponos nas Hrvata. Ništa nam i nitko ne smije biti ispred nje! Za kraj dragi prijatelji, mogu nas lomiti, ali nas neće slomiti jer su naša srca zajedno”, zaključila je Esih.

Neovisni za Hrvatsku predstavili promidžbeni spot i himnu stranke

Uz predstavljanje kandidata za europarlamentarne izbore, NHR je predstavio i promidžbeni spot u kojem kandidati ističu svoj izborni slogan “Vrijeme je za Hrvatsku”.

Za himnu stranke, Neovisni za Hrvatsku izabrali su pjesmi Živila Hrvatska, čiji je izvorni tekst napisao August Šenoa, a uglazbio Ivan Zajc. Pjesmu su popularizirali tijekom Domovinskoga rata Najbolji hrvatski tamburaši.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr