(VIDEO) Marijana Petir prikupila više od 5000 potpisa u samo 2 dana!

Foto: Marijana Petir

Bivša HSS-ovka Marijana Petir prikupila je više od 5000 potpisa u samo tri dana za europske izbore, doznaje Narod.hr. Ovaj put na izbore za EU parlament izlazi kao neovisna kandidatkinja.

Kako se doznaje u Državnom izbornom povjerenstvu Marijana Petir najavila je predavanje svoje kandidacijske liste za 23 sata, jedan sat prije isteka roka za predaju kandidatura.

Petir je, da bi se kandidirala, morala prikupiti 5000 potpisa. U prikupljanju potpisa za pomoć je molila građane. Prikupljanje potpisa trajalo je do 19 sati na Trgu Bana J. Jelačića, Cvjetnom i Tomislavcu, a u uredu zastupnice u Zvonimirovoj 17 – ulični ulaz do 20 sati.

“Pozivam sve koji žele doći i svojim potpisom podupru moju kandidaturu. Stižu nam i potpisne liste iz svih krajeva Hrvatske gdje su se građani samoinicijativno organizirali i prikupljaju potpise. Svima zahvaljujem na velikoj podršci i nadam se da ćemo uspjeti”, poručila je Marijana Petir.

> Marijana Petir još danas prikuplja potpise za kandidaturu za EP: Evo na kojim lokacijama je možete podržati

> Marijana Petir na izbore za EP ide kao nezavisna kandidatkinja: Za Narod.hr otkrila što joj je potrebno i kako se možete uključiti

“Puno građana me pitalo zašto me nema ni na jednoj kandidacijskoj listi. Odlučila sam istaknuti kandidaturu kao nezavisna zastupnica jer, kao što je poznato, ostala sam bez stranke nakon što me Krešo Beljak izbacio iz HSS-a. U nijednu drugu stranku se nisam željela učlaniti jer imam mogućnost nastupiti kao nezavisna kandidatkinja”, pojasnila je svoje razloge Marijana Petir za ovakvu kandidaturu.

Podsjetimo, Marijana Petir ušla je u Europski parlament na listi HDZ-a, ali kao članica HSS-a.

Iz te je stranke isključena, nakon odluke Predsjedništva jer se nije slagala s odlukom Glavnog odbora stranke da na prošle parlamentarne izbore HSS izađe s Narodnom koalicijom (SDP, HNS, HSS i HSU).

Nagađalo se da će Petir i ovoga puta biti na listi HDZ-a, no to se nije dogodilo. Kazala je da joj je HDZ nudio mjesto na listi, ali je to bilo uvjetovano njezinim učlanjenjem u tu stranku. To nije odgovaralo pa na izbore izlazi samostalno.

“Smatrala sam da sve što sam radila ima svoju vrijednost. Trudila sam se i služila hrvatskom narodu, za što sam dobila europska i međunarodna priznanja. To bi trebalo biti prepoznato, a ne da mi se uvjetuje da ako želim biti na nekoj listi moram pristupiti toj stranci. Mislim da bi vremena kad je članska iskaznica vrijedila više od same osobe bi trebala biti iza nas. Nisam se učlanila ni u jednu stranku i to ne namjeravam napraviti”, naglasila je Marijana Petir u razgovoru za Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr