(VIDEO) Neopisivo iskustvo: Modrave ostvaruju sve što mladi čovjek želi od ljeta

Udruga Studentski katolički centar Palma osnovana je 2001. godine i od tada okuplja studentsku i radničku mladež pružajući im podršku kako u osobnom, tako i u društvenom razvoju. Od niza projekata koje provodi, udruga je najpoznatija po ljetnom kampu ”Modrave”.

Radi se prije svega o duhovno-rekreacijskom kampu u kojemu mladi imaju priliku bolje upoznati sebe po ponuđenim duhovnim sadržajima te učiti se zajedništvu s drugima putem različitih fizičkih aktivnosti. Na tom tragu Modrave se provode od 2003. godine.

Čitavo vrijeme boravka na Modravama obilježeno je neposrednim iskustvom života u netaknutoj prirodi, gdje sudionici, podijeljeni u manje skupine, ostvaruju rast u prepoznavanju onog vrijednog u drugom čovjeku. Istovremeno se pruža mogućnost temeljnog iskustva kršćanskog života – zajedništva vjere u zajednici koja postoji oko vjere.

Područje na kojem se program provodi šatorsko je naselje, podignuto uz morsku obalu na rtu Ovanj – između Pirovca i Draga u Dalmaciji.

Ove godine, po drugi put, predviđen je međunarodni tjedan od 7. do 13. kolovoza s ciljem otvaranja udruge i programa inozemnim sudionicima. Ideja je privući pažnju mladih iz drugih država i upoznati se s njihovim nastojanjima i problemima u okružju iz kojeg dolaze. Prijave započinju 23. svibnja, stoga nikako ne propustite svoju priliku.

Na stranici www.skac.hr ili na Facebook stranici, možete saznati sve o ovogodišnjem programu, a možete pronaći i prijave za ljetni kamp Modrave. Više o pravilima kampa Modrave pročitajte ovdje.

Modrave ostvaruju sve ono što mladi čovjek želi od ljeta

Kamp Modrave je nastao iz uviđanja potrebe za potpunim i sadržajnim ljetovanjem u prirodnom okruženju i dobrom društvu, kroz molitvu, rad i zabavu. Na vrlo jednostavan način, Modrave ostvaruju sve ono što jedan mladi čovjek želi od ljeta. To je spoj prirode i vjere; osama i mjesto susreta; zabava i meditacija; mjesto gdje se zaljubljuje u život.

Osnovni cilj projekta Modrave jest ponuditi mladima model kvalitetnog druženja bez alkohola, droge i buke: kroz različite duhovne, edukativne, sportske i radne aktivnosti te tematske katehetske radionice mladi, razvijajući svoj izvorni duhovni identitet, uče životne vještine koje im mogu u bitnome pomoći u svladavanju svakodnevnih poteškoća, razvijanju samopouzdanja, prepoznavanju svojih talenata i konstruiranju cjelovite osobnosti, na dobro sebe i zajednice.

12523168_1011550685575970_3229642990009151141_n

“Modrave? Isprva sam se plašila kako ću prati zube u moru i kako ću izdržati bez mobitela. No, uspjela sam i uz to sam shvatila koliko je malo potrebno za istinsku sreću. Upoznala sam divne ljude s kojima sam se jako zbližila u samo tjedan dana. To je mjesto susreta s Bogom i sa samim sobom. Modrave su me promijenile kao osobu jer sam tamo shvatila koliko je Bog zapravo bitan svakome čovjeku i da nas je On uistinu prvi ljubio do kraja!” (Iskustvo jedne sudionice)

10398416_1046322202098818_7572416477658041865_n

“Modrave su – gdje se na vlastitom iskustvu shvati koliko površno gledamo na svijet i kako imamo krivo postavljene prioritete. Na njima sam naučio da možeš biti sretan bez obzira na sve probleme koji te muče – ukoliko si upoznao Krista. Iskustvo koje odjednom ruši sva prijašnja mišljenja te stvara nova koja imaju puno čvršće temelje.” (Ivan)

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Modrave