(VIDEO) RTL-ov Zoran Šprajc opravdavanje silovanja povezao s katoličkom vjerom

Foto: snimka zaslona

Voditelj RTL-ovog Direkta Zoran Šprajc u utorak je izvijestio o slučaju silovanja u Zadru, gdje su, prema tužbi, sedmorica mladića prisilili prijetnjama i ucjenama maloljetnu djevojku na spolni odnos. U tom prilogu Zoran Šprajc se obrušio na katoličku vjeru ocijenivši kako postoji jedna primitivna, šerijatska Hrvatska koja opravdava silovanja.

“Uz ovaj val civilizirane Hrvatske koji glasno preko medija buči prema zadarskom sudu, postoji i onaj drugi val primitivne, šerijatske, katotalibanske Hrvatske koji se upravo u ovom trenutku valja prema silovanoj djevojci i u sebi potiho tutnji – sama je to tražila”, ustvrđuje je Šprajc od 3. minute u prilogu.

U cijelom prilogu osim ocrnjivanja katoličke vjere, napadnut je i psihijatar Vladimir Gruden zbog rečenice u udžbeniku medicine, a aktivistica Sanja Sarnavka smatra kako bi žena u normalnom društvu mogla hodati i gola cestom, što možete pogledati u prilogu:

Ovo nije prvi puta da novinar Šprajc napada katolike, pa je tako u ožujku 2017. godine kada je gostovala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigmatizirao Katoličku crkvu, zbog čega je reagirao i HHO.

“Svojim pitanjem Predsjednici vezano uz položaj žene u Katoličkoj crkvi Šprajc je pokazao tendencioznost stigmatiziravši cijelu Katoličku crkvu kao instituciju koja vuče unazad vezano uz prava žena. Kategorički je tvrdio da je za Crkvu žena i dalje „drugotna i drugorazredna“ pozivajući se pritom na neku spornu izjavu dekana Bogoslovnog fakulteta u Đakovu, Ivice Raguža. Potpuno je jasno da se cijelu Katoličku crkvu ne može gledati kroz izjavu jednog svećenika pa je očigledno da se opet radi o govoru mržnje s ciljem stigmatizacije Katoličke crkve u cjelini”, istaknuli su iz HHO-a.

Šprajc je ove godine svoju emisiju odjavio sa slikom naslovnice tabloida 24sata “Glup i gluplji” uz fotomontažu don Damira Stojića i umirovljenog vojnog ordinarija Juraja Jezerinca.

“Iste ovakve naslovnice s ciljem da ogade Crkvu i Stepinca pojavljivale su se u vrijeme komunizma. Tada je uz Stepinčevu sliku pisalo kako je zločinac koji djeci vadi oči. Tim stazama revolucije i danas neki mediji marširaju”, odgovorio mu je fra Mario Knezović.

“Razumije se da je biskup Jezerinac učinio lapsus i nije se adekvatno izrazio. Htio je, vjerojatno, reći da se od nerođenih prave kreme, a ne parfemi kako je izgovorio. Međutim, zar je jedna kriva izjava vrijedna ovakva linča i mržnje. A vi narode kupujte i uz 24 sata se zaglupljujte. Vi narode gledajte Zorana Šprajca. Vrh medijskoga uspjeha u Hrvatskoj je taj tko će bolje i gušće pljunuti na Crkvu i vjerničke vrednote. Zato je Šprajc novinar godine. Dokle god novinarske nagrade primaju oni koji na “sprdačini” grade rejting i gledanost sve je baš “sprdačina” i tako će ostati”, naglasio je Fra Knezović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr