Vlada smijenila ženu koja upravlja isplatama dnevnica: Na ispitivanju teretila Sauchu?

Foto: fah

Vlada je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice smijenila Tereziju Matić, vršiteljicu dužnosti ravnateljice Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske iz kojeg se isplaćuje gotovina za dnevnice i službena putovanja.

Nju se u više navrata spominjalo u aferi oko sumnjivih putnih naloga, a ona je, zajedno sa svojim prethodnikom Zvonkom Matišićem, na ispitivanju u USKOK-u navodno teretila bivšeg predstojnika ureda Zorana Milanovića Tomislava Sauchu, koji je zasad jedini osumnjičen u cijeloj aferi.

Prema iskazu je Terezija Matić u više navrata ukazivala na velik broj službenih potovanja u inozemstvo trojice posebnih Milanovićevih savjetnika na temelju putnih naloga koje je potpisivao Saucha.

“Ne smijem ništa komentirati, obratite se glasnogovorniku Vlade. Ja se odazivam na pozive onih na čije se pozive moram odazvati, što se tiče afere s dnevnicama”, rekla je Matić za jutarnji.hr

Do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja toga Ureda, a najduže do šest mjeseci, za obavljanje tih poslova Vlada je ovlastila državnu službenicu Tereziju Gras, priopćeno je sa današnje zatvorene sjednice Vlade.

Državnom tajnicom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture imenovana je dr. sc. Nikolina Brnjac.

Povučeno je ovlaštenje državnom službeniku Tomislavu Mičetiću za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva uprave te je glavnom tajnicom Ministarstva uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovana Višnja Tafra.

Vlada je povukla ovlaštenje članici Odbora za državnu službu Sanji Pintar Gotal za obavljanje dužnosti predsjednice Odbora te je novom predsjednicom imenovana Stanka Vučica. Temeljem provedenog postupka po raspisanom internom oglasu, razriješene su i ponovno imenovane članice Odbora Sanja Pintar Gotal, Mirna Vukman Cerovečki, Silvana Kustec te član Zdenko Blaženčić. Također su članicama Odbora za državnu službu imenovane Ana Maslać i Sonja Baretić.

Vlada je razriješila dosadašnju predsjednicu Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“ Bernardicu Juretić, zamjenika predsjednice Antu Babića, te članove Josipa Sarića, Ivanu Bošnjak, Anu Močić Pavić, dr. med., Nadu Murganić i Marka Sladoljeva. Kao predstavnike nadležnih ministarstava, radnog tijela Hrvatskoga sabora nadležnog za obitelj i radnog tijela Hrvatskoga sabora nadležnog za socijalnu skrb, predsjednicom Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“ imenovana je Nada Murganić, zamjenicom predsjednice Marija Pletikosa, te članovima Margareta Mađerić, Ivana Bošnjak, Dunja Skoko-Poljak, dr. med., Željka Josić, dr. med. te Marko Sladoljev.

Vlada je dopunila Odluku o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića imenovala članom Koordinacije za vanjsku i europsku politiku i ljudska prava te članom Koordinacije za pravosuđe i upravu.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada je usvojila stajališta za sastanak Europskoga vijeća koji će se održati 9. i 10. ožujka. Također, usvojila je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu.

Dala je suglasnosti društvu Hrvatska elektroprivreda d.d. za ugovaranje prolongata okvirnog sporazuma s s Privrednom bankom Zagreb d.d., Zagreb, višenamjenskog revolving limita s Raiffeisenbank Austria d.d, Zagreb, višenamjenskog okvira sa Societe Generale-Splitska banka d.d., Split te okvirnog ugovora sa Zagrebačkom bankom d.d., Zagreb. Ovim odlukama prolongiraju se višenamjenski neobvezujući okviri kod predmetnih banaka.

Vlada je prihvatila Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi za mjesec veljaču 2017., kaže se u priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina