Vladajući izignorirali prijedlog o Danu sjećanja na dr. Ivana Šretera; Bulj: ‘Ovo je više nego sramotno!’

Foto: fah, snimka zaslona

Sabor je proglasio 18. kolovoza proglasio Nacionalnim danom mirotvorstva, čime je tek djelomično usvojio prijedlog Mostovog zastupnika Mire Bulja.

Pupovac: ‘Naša koalicija s HDZ-om je velika koalicija u malom’

“Žao mi je što se bojite proglasiti Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera. Ovo je više nego sramotno! Čovjek je bio čak i osnivač HDZ-a i barakaš i ne vidim ni jedan razlog zašto je samo djelomično prihvaćen moj prijedlog”, poručio je Bulj.

Bulj je naime predložio da Hrvatski sabor proglasi 29. kolovoza Nacionalnim danom mirotvorstva i Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera, na dan kada se tom pakračkom liječniku, nakon što je otet i mučen, 1991. izgubio svaki trag.

Podsjetimo, 6. lipnja zastupnik HDZ-a Stevo Culej je pitao Milorada Pupovca što je sa žrtvom dr. Ivana Šretera aludirajući na sveopću šutnju oko neuspjelog spašavanja iz srpskog zatočeništva 1991. godine. Na Culejevo pitanje Pupovac je poručio “To vam je brat. Njemu ste nasličniji i po tome kako govorite i po tome što govorite. Meni niste, ni vi ni on. I pogotovo se ne javljajte na ovu temu”.

(VIDEO) Kako je govorio ‘hrvatski Gandhi’ dr. Ivan Šreter – što je Pupovcu ovdje problem?

Dva dana poslije, 8. lipnja zastupnik Mosta upitao je vladajuću koaliciju:

“Mislite li možda da dr. Šreter ne zaslužuje svoj dan sjećanja u hrvatskom narodu. I dalje prodavajte svoje licemjerstvo, a dajem vam priliku da svi potpišete za dr. Ivana Šretera za kojega Milorad Pupovac ne želi odgovoriti gdje se nalaze njegove kosti”, poručio je Bulj.

Inače, Slavko Degoricija je početkom 90-ih bio član i voditelj izaslanstva RH za pregovore s lokalnim vlastima Srba u RH i prisutnim međunarodnim organizacijama. U knjizi je ustvrdio da se Pupovac 1991. zalagao za dvojicu Srba liječnika koji su na okupirani teritorij švercali ukradenu medicinsku opremu iz hrvatskih bolnica; u zamjenu za Šretera. Naši su ih pustili i nije im pala ni dlaka s glave.

(VIDEO) Hoće li Pupovac objasniti zastrašujuće riječi ‘To vam je brat’ – može li ga HDZ prisiliti na to?

Poslije se pokazalo, kako je Pupovac znao, da su Srbi Šretera vrlo brzo mučki likvidirali i danas mu se ne zna za grob.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr