Željko Sakić: Pupovac prozvao za govor mržnje u suradnji s proustaškim strankama

Foto: narod.hr

SNV je predstavilo bilten “Govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2015.” Središnji Dnevnik HRT-a na samome početku, tome je posvetio prilog u trajanju od dvije minute, koji je uredio Saša Kosanović. Nakon što je sudjelovao u Danskoj krivotvorini „15 minuta – Masakr u Dvoru“, Kosanović je, očito kao novinar za specijalne zadatke, u prilogu Pupovcu odlično asistirao, što je spomenuti u potpunosti iskoristio. Sam „SNV Bulletin“ vrvi iskrivljenim i neistinitim viđenjem položaja Srba u „zemlji“ što je uobičajeni eufemizam za izraz Hrvatska, koji Pupovac vrlo često koristi. U Biltenu se ne preže od podmetanja, laganja, te korištenja netočnih i diskreditiranih izvora, i kao u svakoj propagandi, modificiranim poluistinama.

Nakon što je izostala bilo kakva službena reakcija vladajućih struktura, na sramotni Danski film, što je posve neshvatljivo, već nam je predstavljen bilten čiji je sam naslov svojevrsni skandal. Pupovac bilten uskoro namjerava predstaviti u Europskom parlamentu, stoga je „Bulletin“ već otiskan u hrvatskoj i engleskoj verziji, te spreman za širenje velikosrspske propagande u Europi. Ne može se ne zamijetiti kako se u oba spomenuta slučaja skandaloznog filma i biltena Hrvatsku nastoji diskreditirati u inozemstvu, a da se to u oba slučaja financira iz državnog proračuna. Time se takvim propagandnim falsifikatima daje legitimitet, jer u inozemstvu je nezamislivo da bi bilo koja vlada financirala aktivnosti koje blate matičnu državu.

Specijalni rat protiv Hrvatske se intenzivira

„Slučajevi mržnje i nasilja su u porastu, a institucije ih toleriraju, istaknuo je Milorad Pupovac. Društvu, desne stranke nameću nacionalizam, revizionizam i militarizam.“ Da bi to obrazložio, HDZ je prozvao za porast govora mržnje i nasilja prema Srbima u suradnji s proustaškim strankama. A potom kao ilustraciju naveo provale u stanove intendanta riječkog HNK Olivera Frljića i njegove djevojke kao dokaz da je u društvu stvorena atmosfera straha koja ne pogađa samo Srbe.

Time je Pupovac implicitno ustvrdio kako živimo u totalitarnom, zapravo u fašističkom društvu, jer se strah usmjerava prema svima, a ne samo prema Srbima.

Vrhunac šovinističkog divljanja, Prema „Bulettinu“, zabilježen je 12. lipnja, kada je s nogometne utakmice između Hrvatske i Italije u svijet odaslana slika svastike nacrtane na travnjaku splitskog Poljuda. Iako je to djelo specijalnog rata, čiji počinitelji nisu pronađeni, pa se ne može niti eksplicitno tvrditi o čemu se radi, SNV nema problema u iskorištavanju toga čina protiv RH.
Za predsjednicu se tako tvrdi kako je; „…odmak od antifašizma, Kolinda Grabar-Kitarović demonstrirala krajem ožujka, kada je iz Predsjedničkih dvora izbacila bistu Josipa Broza Tita.“

Za branitelje sa Trga Nevenke Topalušić kaže se; „Njihov prosvjed temelji se na nacionalizmu, a u nekoliko navrata zazivali su i državni udar tako što su na ulicama Zagreba postavili plinske boce i potom se uz pomoć svećenstva Katoličke crkve utaborili u crkvi sv.Marka, ispred zgrade Vlade RH i Sabora.“

Dakle, u samo jednoj rečenici sublimirane su dvije laži, o nacionlističkom karakteru braniteljskih prosvijeda, pokušaju državnog udara, a rečenicu zaključuju neizbježnim blaćenjem Katoličke crkve.

Tvrdi se kako je tokom i nakon „Oluje“, prema podacima Hrvatskog helsinškog odbora, ubijeno oko 700 srpskih civila. Taj je podatak odavno diskreditiran i od strane Haaškog suda i samog HHO, koji je davno priznao kako su podaci na koje se poziva SNV, lažni, netočni i preuveličani.

Također krimen je Hrvatske države i to što je u; „2015. obilježena i 20. godišnjica „Bljeska“, akcije hrvatske vojske i policije u kojoj je ubijeno više stotina Srba.“ Podatak o ubijenom broju Srba je notorna laž i falsifikat.

U slučajeve ugrožavanja prava Srba i govora mržnje ubrojen je i istup suca Turudića; “Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, založio se da se kazneno gone svi oni koji kažu da je “Domovinski rat bio građanski, a Oluja etničko čišćenje”.
Svoj doprinos širenju netolerancije, prema autorima SNV-a, počinila je ; „Armada, navijačka skupina NK Rijeke, dva dana uoči 20. godišnjice „Oluje“, 3. kolovoza, tokom utakmice s Lokomotivom, izvjesila je transparent s natpisom “Rijeka je ponosni dio Oluje, ne damo nikome da je truje”.

„Pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović 22. lipnja, odnosno na Dan antifašističke borbe, kod jame Jazovke održana je komemoracija za ubijene ustaše i domobrane, ranjenike iz zagrebačkih bolnica koje su partizani tamo pobili nakon oslobođenja Zagreba 1945. godine. Izaslanica predsjednice Bruna Esih tom je prilikom poručila je da se u Hrvatskoj ne provodi i ne postoji fašizacija društva, već se ona izmišlja kao povod i opravdanje za obračun s političkim neistomišljenicima.“
Nakon ovakvih „argumenata“, kojima opisuju klimu „nasilja i mržnje prema Srbima“, prešlo se na statističke podatke koji nisu ništa uvjerljiviji od navedenih.

„Broj kaznenih djela motiviranih etničkom mržnjom je u porastu.“, piše u „Buletinu“. „Tako je tokom 2014. zabilježeno 8 takvih slučajeva, od kojih su se 3 odnosila na Srbe. U 2015. ukupno je počinjeno 16 zločina motiviranih etničkom mržnjom, od kojih je 14 motivirano mržnjom prema Srbima.“

Iz ovoga je lako zaključiti da se ne radi o masovnim pojavama kako ih žele prikazati u SNV. Ured Pučke pravobraniteljice čak je pripremio preliminarne podatke, za potrebe ovoga biltena, dok će službeni podaci biti objavljeni u Godišnjem izvješću za 2015. godinu.

Blaćenje Hrvatske i njezino prikazivanje u svjetlu neofašističke države nastale na zločinu se nastavlja. Uskoro možemo očekivati još projekata koje će financirati ova „zemlja“, a služiti će da se u međunarodnim krugovima naruši ugledu Hrvatske.

* Željko Sakić rođen je 30. rujna 1970. u Rijeci. Sudionik je Domovinskog rata od 1991., umirovljeni časnik HV-a. Sakićev roman “Olovni pokrivač” iz 1997. uvršten je u Leksikon hrvatskih pisaca, u izboru akademika Krešimira Nemeca Zagreb, 2000. Također i 2002. u zbirci kritika Grozdane Cvitan Od čizama to petka, kao i knjizi kritika Seada Begovića, Književna otkrivanja, Stajer Graf, Zagreb, 1998. Na riječkom Radio Trsatu radio je godinu dana kao urednik informativnog programa. Godine 2015. objavio je povijesni roman Zentropa.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.