Site icon narod.hr

Prhke kiflice od kiselog vrhnja nadjevene orasima

kiflice

Foto: snimka zaslona

Roščići, odnosno prhke kiflice čije se tijesto priprema od masti i kiselog vrhnja te nadjeva orasima pravo su blago iz bakine riznice recepata, piše Janette Razum na portalu Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto za kiflice
200 g kiselog vrhnja
200 g svinjske masti
500 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli

Nadjev od oraha
150 g mljevenih oraha
150 g šećera
2 vanilin šećera
100 ml vrelog mlijeka
1 žlica ruma

>Brzi uštipci bez jaja i mlijeka

Priprema

Kiselo vrhnje i mast razradite pjenjačom pa dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Umijesite glatko tijesto, po potrebi dodajte još malo brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto omotajte prozirnom folijom pa spremite u hladnjak na sat vremena.

Prije nego što razvaljate tijesto, pripremite nadjev. Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom te prelijte vrelim mlijekom. Ukoliko je smjesa previše suha dodajte još samo malo mlijeka.

Rashlađeno tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova. Svaki dio tijesta tanko razvaljajte u oblik kruga. Krugove razrežite na trokute (6-8 trokuta) te svaki napunite smjesom od oraha. Oblikujte kiflice i slažite ih na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiflice pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Tijekom pečenja ne smiju zagorjeti već bi trebale biti svijetle.

Nakon pečenja, malo ih ohladite, a zatim po želji uvaljajte u šećer u prahu.

Slatki savjet:
Umjesto orasima, kiflice možete puniti omiljenim džemom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version