1. srpnja 1961. rođen Carl Lewis – neponovljivi sportski fenomen

Na današnji dan 1. srpnja 1961. rođen je Carl Lewis, američki atletičar i sportski fenomen koji će se teško ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni olimpijski odbor proglasio je Carla Lewisa 1999. najvećim atletičarem XX. stoljeća, a po mišljenju mnogih on je i najveći sportaš svih vremena.

Američki „superatletičar“, kojeg su krasili mnogi nadimci od kojih su najpoznatiji “King Carl” i “Sin vjetra”, osvajač je devet zlatnih i jedne srebrne olimpijske medalje na Olimpijskim igrama 1984.,1988.,1992. i 1996. u Los Angelesu, Seoulu, Barceloni i Atlanti. Osmerostruki je svjetski prvak u atletici na svjetskim prvenstvima od 1983. do 1993., i to u vrijeme kad su se svjetska atletska prvenstva održavala svake četiri godine, a ne svake dvije, kao danas. Svoje medalje osvajao je u sprinterskim disciplinama 100 m, 200m, štafeta 4×100 m i skoku u dalj.

Carl Lewis je sportski fenomen kakav će se teško ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjenu na ove izvanredne uspjehe bacio je dr. Wade Exum iz Olimpijskog odbora SAD-a kada je objavio preslike sa imenima 100 američkih sportaša koje je nacionalni savez otkrio u dopingu, ali su bez obzira na to dobili međunarodne dozvole za nastupe. Među imenima je bilo i ime Carla Lewisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.