10. veljače na HTV1 pogledajte dokumentarni film Višnje Starešine ‘Stepinac – Kardinal i njegova savjest’

Foto: Narod.hr, HKS; fotomontaža: Narod.hr

U srijedu 10. veljače u 20:10 na Prvom programu HRT-a ne propustite dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje god da dotaknete hrvatsku povijest u posljednjih osamdesetak godina, u njoj ćete negdje, na neki način, naići na – Alojzija Stepinca.

Dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest priča je o životu Alojzija Stepinca, o tome kako se kao čovjek i zagrebački nadbiskup nosio s najvećim izazovima 20. stoljeća, o globalnom i univerzalnom značaju njegova djela, o korijenu kontroverzi koje ga prate do današnjih dana, o relevantnosti njegova primjera i univerzalnosti njegovih poruka u današnjem vremenu. To je ujedno i priča o hrvatskoj i europskoj povijesti 20. stoljeća, kao neizostavnom kontekstu djelovanja.

Sugovornici su Ivo Banac, Josip Bozanić, Naida-Mihal Brandl, Stephen Buckley, Thomas Collins, Ruth Dajč Perl, Davor Derenčinović, Stanisław Dziwisz, Nikola Eterović, Esther Gitman, Robin Harris, Jure Krišto, Dror Levanon, Haya Levanon, Quentin McCauley, Josip Mrzljak, Vjekoslav Pečevski, Danilo Petrović, Mychal Riccio, Đurđa Šimecki, Alfons Torbar i Rafaela Žilavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenaristica i redateljica je Višnja Starešina, direktor fotografije Vjekoslav Vrdoljak h.f.s., montažer Veljko Segarić, skladatelj Mate Matišić, producent filma Ivan Maloča, a koproducent Željko Tanjić.

Dokumentarno ostvarenje, osim na Prvom Programu HTV-a, moći ćete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.