11. srpnja sveti Benedikt – molitva s medaljice svetog Benedikta ima moć samo ako se moli s vjerom!

Foto: GettyImages

Sveti Benedikt iz Nursije u Italiji (480-543), brat blizanac svete Skolastike, smatra se ocem zapadnog monaštva u Europi. Na njegovu “Pravilu svetog Benedikta” temelji se organizacija brojnih vjerskih redova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam benediktinski red ima svoju kolijevku u Monte Cassinu u Italiji, 70 kilometara od Rima.

Vrlo je poznat po medaljici, koju mnogi neosnovano i praznovjerno smatraju čudotvornom. Medaljica kao blagoslovina ima moć i djelovanje samo u ovisnosti o vjeri onoga koji je nosi i nikako drugačije jer – kršćanstvo nije magija.

Prije svega treba reći kako ta medaljica, kao ni svaka druga nema nikakvu “čarobnu moć” niti joj se pripisuju ikakve egzorcističke moći. Vjera Crkve je uvijek učila da Sotona bježi od jake vjere, čiste savjesti, od molitve i pouzdanja u Boga, a na poseban način od poniznosti. Prema tome, to su sredstva kojima se posvećuje naš život i sve stvari, a ne obrnuto. Medaljicu su po svijetu proširili sinovi i kćeri sv. Benedikta iz poštovanja i ljubavi prema svom duhovnom ocu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medaljica s jedne strane nosi lik sv. Benedikta, a s druge strane je naslikan križ. Iznad križa stoji napisano – Pax – Mir, a uokolo se nalaze početna slova starodrevne molitve sa zaklinjanjem da odstupi nečista sila.

Ta molitva ima moć ako se moli s vjerom.

Slikovni rezultat za medalja svetog benedikta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Photo: bitno.net

Molitva s medaljice svetog Benedikta:

Vade Retro Satana, Non Suade Mihi Vana; Sunt Mala Quae Libas, Ipse Venenum Bibas, i u prijevodu: Odlazi Sotono, ne savjetuj me ispraznostima, zlo je ono što nudiš, sam pij svoj otrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četiri prazna polja pokraj križa uokvirena su slova CSPB: Crux Sancti Patris Benedicti – Križ svetog oca Benedikta.

U samim krakovima križa nalaze se početna slova sljedeće molitve: Crux Sancta Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux – Križu sveti, budi meni svjetlo, nemoj me ti, zmaju (sotono), voditi.

 

Molitva svetog Benedikta za Europu – danas potrebnija nego ikada!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti Benedikte, koji si životnom riječju svoga Pravila i neumornom revnošću svojih učenika preobrazio Europu u blagoslovljenu zemlju kršćanske vjere i jedinstva; koji si odgojio ljude i narode za djela ljubavi i blagodat mira; koji si otkrio ljepotu i dostojanstvo ljudskog napretka nadahnutog evanđeljem, vrati se Europi i svijetu svjetlom svojih ideala. Vrati današnjim pokoljenjima smisao za Krista i poslušnost njegovim riječima. Budi nam i danas blizu svojim nebeskim zagovorom da europski narodi nađu i sačuvaju putove reda, pravednosti i bratskog zajedništva. Amen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.