17 godina Kuće susreta ‘Tabor’ u Samoboru

Kuća susreta “Tabor”, mjesto molitve i duhovne obnove, obilježila je u srijedu svoj dan i 17. obljetnicu utemeljenja, kao okupljalište brojnih osoba potrebnih duhovne pomoći, a koje – kako ističe voditelj Kuće fra Ivan Matić, povezuje ljubav prema Bogu i bratu čovjeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misno slavlje održano je sinoć na otvorenom prostoru ispred kuće “Tabor” zbog velikog mnoštva ljudi, a euharistuju je predvodio fra Ivan Matić s više svećenika.

Na početku mise prisjetio se i prošle godine preminulog fra Zvjezdana Linića, utemeljitelja Kuće susreta.

“Okupljeni smo na današnjoj euharistiji kako bi zahvalili Gospodinu što nam je pokazao koliko smo mu dragocjeni. Upravo je Euharistija taj čin ljubavi Božje koja je utjelovljena u Sinu Božjem. Euharstijsko slavlje vrhunac je događanja kada Bog dolazi u živote ljudi, da u Sinu Božjem po Duhu Svetom silazi u naša srca i želi svojoj svetošću naša srca i naše živote preobraziti da budemo s Bogom kroz tu vječnost. Bog nas neće ostaviti, stoga dopustimo Isusu da bude kralj i središe naših života”, naglasio je fra Ivan Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Kuće susreta “Tabor” u Samoboru fra Ivan Matić preuzeo je prošle godine poslije smrti utemeljitelja “Tabora” fra Zvjezdana Linića (1941.-2013.).

Za blagdan 6. kolovoza kada Kuća susreta “Tabor” obilježava svoj dan uzet je događaj kojega su u Evanđelju opisali evanđelisti Matej, Marko i Luka, a koji iznosi trenutak kada je Isus Krist svoje najbliže učenike (Petra, Ivana i Jakova) poveo na goru Tabor i preobrazio se pred njima.

Preobraženjem je Isus Krist pred svojim učenicima zasjao u svom božanskom sjaju, razgovarajući sa starozavjetnim prorocima Mojsijem i Ilijom, te sa svojim nebeskim Ocem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fra Zvjezdan Linić umro je u prosincu 2013. u Zagrebu u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je mladima i Franjevačkom svjetovnom redu, a 1997. fra Zvjezdan je u Samobor osmislio i vodio Kuću susreta Tabor koja je postala utočište za ljude koji traže duhovnu pomoć.

Sve što je fra Zvjezdan ugradio u Kuću susreta “Tabor” u istom smjeru nastavlja i njegov nasljednik fra Ivan Matić održavanjem duhovnih seminara.

Fra Ivan Matić rođen je 1967. godine u Janjevu na Kosovu. Teologiju je diplomirao u Asizu u Italiju, a za svećenika je zaređen 1995. Godine 2000. odlazi u Rim, generalnu kuriju franjevačkog reda odakle do 2013. godine djeluje po čitavom svijetu po franjevačkim bratstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.