20.4.1992. – umro poznati britanski komičar Benny Hill

Benny Hill je bio jedan od najslavnijih britanskih televizijskih komičara posljednjih pola stoljeća. Njegove emisije „The Benny Hill Show“ imale su milijunsku publiku, iako kritičari nisu bili naklonjeni njegovu ponešto vulgarnom i jednoličnom humoru. Na početku su taj humor prihvaćali samo Britanci, a tek osamdesetih godina stekao je veću popularnost i izvan granica svoje domovine, pa tako i u Hrvatskoj. Njegovi humoristične emisije su bile izuzetno popularne diljem cijele Hrvatske krajem sedamdesetih i osobito početkom osamdesetih prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1992. slavnog britanskog televizijskog komičara Bennyja Hilla policija nalazi mrtvog u njegovoj londonskoj kući. Istražitelj je izjavio da nije uočena nikakva sumnjiva okolnost, pa zaključuje da je umro prirodnom smrću, da nije umoren. Hill je prije smrti pred novinarima smišljao šale o svojim problemima sa srcem, zbog kojih je dva puta prebačen u bolnicu, te govorio da mu liječnici nisu prepisali nikakav lijek, osim “da bude što dalje od ljepotica”.

Kratki filmić s najboljim isječcima Hillovih skečeva pogledajte ovdje:

Hilarious Benny Hill Moments

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.