26. Knjiga Mediterana u Splitu

Od 21. do 27. rujna u Splitu će se, u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU, održati 26. Knjiga Mediterana – tradicionalna manifestacije koju uz Zavod, organiziraju i Književni krug Split, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Institut za povijest umjetnosti – Centar Cvito Fisković Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje održat će se u nedjelju 21. rujna u 18 sati, a nazočnima će se obratiti i predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić.

Pozdravni govor održat će domaćin Knjige Mediterana akademik Nenad Cambi, dok će akademik Mislav Ježić pročitati svoj esej “Svijet u zrcalu Mediterana”. Uslijedit će predstavljanje zbornika “Lucije Artorije Kast i legenda o kralju Arturu”, a zatim predstavljanje “Zbornika o životu i radu nadbiskupa Frane Franića u službi Crkve i naroda”.

U sklopu ovogodišnje Knjige Mediterana predstavit će se još nekoliko knjiga i časopisa te organizirati tri znanstvena skupa. U ponedjeljak 22. rujna održat će se znanstveni skup povodom 300. godišnjice smrti književnika Jerolima Kavanjina, a u utorak 23. rujna i srijedu 24. rujna održat će se međunarodni znanstveni skup povodom 800. godišnjice vratnica Andrije Buvine u splitskoj katedrali. U petak 25. rujna i subotu 26. rujna održava se 17. međunarodni znanstveni skup Komparativna povijest hrvatske književnosti s temom “Poema u hrvatskoj književnosti: problem kontinuiteta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.