30 svetih misa i mjesec molitve za Domovinu – uključite se!

Foto: Thinkstock

Katolički pokret Obnove u Duhu Svetome već treću godinu zaredom organizira 30 svetih misa za Domovinu i uključenje u molitvene nakane za potpunu materijalnu i duhovnu obnovu naše zemlje. Tridestetodnevnica ciljano završava 4. kolovoza, dan uoči najvećeg praznika Republike Hrvatske kada cijeli naš narod slavi oslobođenje naše Domovine u veličanstvenoj vojnoj pobjedi koju svi znamo pod nazivom – Oluja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duhovnik Obnove u Duhu svetome u Hrvatskoj je otac monfortanac Zdravko Barić, koji je ujedno i vojni kapelan naših oružanih snaga.

Pismo i poziv na 30 dana molitve i sudjelovanja na svetim misama donosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti.

Pozivamo vas da nam se pridružite u sudjelovanju na trideset sv. misa na tu nakanu.

Tridesetodnevnica počinje u četvrtak, 6. srpnja i završava 4. kolovoza 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj godini 330. obljetnice kako je Hrvatski sabor proglasio sv. Josipa za nebeskog zaštitnika hrvatskog naroda, molit ćemo za sve nakane po zagovoru sv. Josipa.

Potičemo vas da sudjelujete najviše što možete i na način na koji možete. Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na misi, mogu tih 30 dana moliti krunicu ili neku drugu pobožnost ili izmoliti jedan Slava Ocu ili Očenaš ili prikazati post ili neko drugo odricanje na tu nakanu. Svaka i najmanja molitva je izuzetno važna i predragocjen prinos Bogu za sve nas.

Želja nam je da se zajedno, kao narod, združimo u molitvi i da po zagovoru sv. Josipa, zajedno prinesemo sve sv. mise, molitve, post, žrtve, hodočašća, zavjete na zajedničku nakanu za hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S pouzdanjem da će Bog „učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti“ (Ef 3,20), neka se po ovoj tridesetodnevnici otvore nebeske brane i izliju slapovi nebeskih milosti na naš narod i našu domovinu Hrvatsku,

Obnova u Duhu Svetom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.