43. Dani satire: Gostuje Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo s predstavom ‘Murlin Murlo’

Zagreb, 1.6.2019 - Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Splitu otvorilo je 43. Dane satire Fadila Hadžića predstavom "Kroćenje goropadnice" u režiji Ivana Plazibata, a tijekom 18 festivalskih dana jedan od najstarijih regionalnih festivala specijaliziranog teatra u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh donosi ukupno 13 predstava kojima je zajednički nazivnik kritički odnos prema društvenoj stvarnosti. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Festival 43. Dani satire Fadila Hadžića ugostit će u subotu 8. lipnja u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh Akademiju scenskih umjetnosti Sarajevo s predstavom “Murlin Murlo” koju je po tekstu ruskog dramatičara Nikolaja Koljade postavio Alen Muratović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ističe u najavi, riječ je o diplomskoj predstavi studenata glume ASU Sarajevo. “Murlin Murlo” ruskog dramatičara Nikolaja Koljade bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma.

Igraju ih Aneta Grabovac, Nadine Mičić, Filip Radovanović i Kemal Rizvanović.

“Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsku, gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju”, stoji u najavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. ‘Murlin Murlo’ priča je o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra”, dodaje se.

Alen Muratović je redatelj i mentor, scenografiju potpisuje Osman Arslanagić, a kostime Belma Žiško.

43. Dani satire Fadila Hadžića održavaju se od 1. do 18. lipnja u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, s 13 naslova u programu, u izboru selektorice Željke Turčinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.