Andrea Bocelli u Areni 29. studenoga sa zborom Ivan Goran Kovačić

Najpoznatiji hrvatski zbor- Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pjevat će u Areni Zagreb sa slavnim talijanskim tenorom Andreom Bocellijem. Uz Goranovce, na velikom solističkom nastupu, Bocellija će pratiti Zagrebačka filharmonija, a koncert u Areni održat će se 29. studenog 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska zvijezda Bocelli, posljednji je put pjevao u Hrvatskoj prije devet godina, 2005. u pulskoj Areni, a ovim nastupom IGK će postati dio jedinstvenog i vrhunski produciranog glazbenog spektakla. Točan program, odnosno nekoliko pjesama koje će s Bocellijem izvesti zbor IGK, znat će se najesen.

Bocellijeva blistava karijera počela je u rodnoj Toscani, a svjetsku slavu stekao je 1994. pobjedom u San Remu s pjesmom “Il Mare Calmo della Sera”. Ubrzo je dobio i prvu veliku ulogu u Verdijevoj operi „Macbeth”. U godinama koje su uslijedile strelovitom je brzinom poharao svjetske top ljestvice, a duet “Time to Say Goodbye” sa Sarom Brightman prometnuo se u jednu od najpopularnijih pjesama svih vremena.

Iza Goranovaca uspješna sezona i koncert s  Tonyjem Cetinskim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zbor Ivan Goran Kovačić nastup s Bocellijem uslijedit će nakon bogate sezone 2013./2014. i ništa manje aktivnog ljeta. Goranovci su velikim koncertom s Tonyjem Cetinskim 1. prosinca 2013. obilježili 65. godišnjicu SKUD-a IGK, a svojim nastupom uveličali su i 40. godišnjicu Koncertne dvorane Lisinski.

U ožujku su zabljesnuli s dvostrukom izvedbom Beethovenove IX. simfonije s maestrom Kitajenkom, a bio je tu i spektakularni koncert na Tomislavovom trgu za Dan grada Zagreba, 30. svibnja. Kruna sezone svakako je veličanstveni Brahmsov Njemački rekvijem, koji su Goranovci sa Zagrebačkom filharmonijom izveli 13. lipnja u Lisinskom.

Goranovci su u posljednjih godinu dana odpjevali Mozartov „Requiem“ i „Krunidbena misa“, Beethovenovu „Missa solemnis“, Bachov „Johannespassion“, Haendelov „Messiah“ (u različitim oblicima i odabirima, s dva različita ansambla, pod ravnanjem dva maestra, u velikom sastavu od preko stotinu pjevača i s komornim sastavom od tridesetak pjevača), Vivaldijevu „Gloria“, Brucknerov „Te Deum“ te nekoliko manjih koncerata za zbor i orgulje, kao i adventski koncert crnačke duhovne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto u Trstu, Ljubljani, na Korčuli

Zbor IGK imat će i aktivno ljeto. S Carminom Buranom Carla Orffa gostuju u Trstu 30. lipnja 2014. na Piazza dell’Unita D’Italia, a dan kasnije na Kongresnom trgu u Ljubljani. A za Korčulanski barokni festival 7. rujna u potom.

Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” utemeljen je 1948. Godine. U 65-godišnjoj povijesti Zbor su vodili brojni ugledni hrvatski glazbenici, a od 2003.g. umjetnički je voditelj „Goranovaca“ maestro Luka Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.