Asia Bibi želi biti glas progonjenih kršćana širom svijeta: ‘I u zatvoru sam imala nadu u Gospodina’

Foto: Fah

Asia Bibi, kršćanka koja je nekoć bila osuđena na smrt zbog navodnog bogohuljenja u Pakistanu, ali je na kraju oslobođena, sada želi biti glas za kršćane širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bibi, koja se u srijedu obratila Međunarodnom summitu o vjerskoj slobodi putem video poruke iz Kanade, izrazila je zahvalnost ljudima koji su radili na njezinu puštanju iz zatvora i zahvalila Bogu na njezinoj slobodi, javlja Catholic News Agency.

“Od srca sam vrlo zahvalna Gospodinu koji me spasio mojih patnji i poteškoća”, rekla je Bibi u obraćanju prevedenom na engleski jezik. “Dao mi je novi početak i priliku da započnem novi život sa svojom obitelji.”

> Pakistan: Kršćanka Asia Bibi puštena iz zatvora i nalazi se na sigurnoj lokaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Izvješće UiO o napadima na vjernike: Važno je da vjernici ne računaju samo na djelovanje državnih institucija

Sada kada je u Kanadi na sigurnom, Bibi je rekla da “želi biti glas za kršćanske ljude, kršćane u zatvoru i u poteškoćama”.

Naime, Bibi je radila kao skupljačica voća na polju te je pila iz zajedničke čaše kao i druge žene muslimanke. Dvije žene su je optužile za bogohuljenje zato što je kršćanka. Nekoliko dana poslije optužena je za blasfemiju. Bibi i njezina obitelj bili su jedini kršćani koji su živjeli na tom području i suočili su se s pritiskom da postanu muslimani, prenosi hkm.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je optužena za bogohuljenje 2010. za događaj koji se zbio godinu ranije. Pakistanski Vrhovni sud oslobodio ju je 31. listopada 2018. optužbi i naložio njeno trenutačno puštanje na slobodu.

Potom je dobila status izbjeglice u Kanadi i ondje se preselila u svibnju 2019. s obitelji.

“Kad sam bila u zatvoru, bila sam jako zabrinuta za svoju djecu i supruga”, rekla je Bibi. “Nisam bila svjesna gdje su i jesu li na sigurnom ili ne.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istodobno, imala sam nade u Gospodina”, istaknula je Bibi.

“Hvala braći i sestrama koji su molili i postili. Zbog njihovih molitava sada sam slobodna.”

Bibi je objasnila da su se njezina “kršćanska braća i sestre jako trudili za slobodu” nadodavši kako je “od srca zahvalna svima”.

“Sklopimo ruke i stanimo zajedno kako bismo mogli biti glas naše kršćanske braće i sestara koji pate i pomoći im da se izvuku iz svojih situacija. Kao što je to Gospodin učinio za mene”, istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.