BBB ukrasili Novi Zagreb nizom prekrasnih murala o Vukovaru

Foto: ph; fotomontaža: narod.hr

Zagrebačka mladost pamti žrtvu Vukovara. Duh Vukovara i njegovog junaštva prenosi se iz generacije u generaciju, što više odmiče vrijeme ovaj ponosni i nepokoreni grad-heroj postaje doslovno utkan u biće hrvatskog čovjeka, u njegovu dušu, u njegov duh, samo biće hrvatskog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitka za Vukovar najveća je i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu u 87-dnevnoj opsadi hrvatskog grada. Bitka za Vukovar, u kojoj su, po podatcima vukovarske bolnice, do sloma obrane grada 18. studenoga 1991. ubijena ili poginula 1.624 branitelja i civila, te ranjeno njih 1.219, počela je 25. kolovoza, kad su bivša JNA i srpske paravojne postrojbe počele opći tenkovsko-pješački napad na Vukovar.

Paljenje svijeća na ulicama Zagreba i hrvatskih gradova tradicionalno postaje čin komemoracije, pijeteta i ponosa hrvatskih ljudi.

Ponosni smo na Vukovar, ponosni smo što smo Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stariji mole krunicu toga dana i te noći sjećajući se žrtve hrvatske mladosti i njenih najboljih sinova koji izginuše u bitki svih bitaka, do posljednje kapi krvi braneći Domovinu.

‘Al narod nikada zaboraviti neće Vukovar’, proročki je pjevao prije gotovo 30 godina u svojoj pjesmi Stoji grad Hrvoje Hegedušić, još u vrijeme dok su tek počele bitke za Vukovar i kada se nije znalo što će se događati.

Narod pamti Vukovar i nikada ga neće zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, jedna grupacija mladih se posebno ističe u nesebičnoj ljubavi prema žrtvi Vukovara.  To su mladi nogometni navijači hrvatskih klubova poznati pod imenima Bad Blue Boys, Torcida, Kohorta, Armada, Demoni, Ultrasi, Funcuti, Tornado i drugi.

Uoči 29. obljetnice pada Vukovara navijači zagrebačkog Dinama, BBB iz Novog Zagreba, odlučili su uljepšati svoj dio grada novima muralima posvećenim Vukovaru. Nisu štedjeli niti vremena, niti truda, a niti novaca.

Sve iz ljubavi prema Vukovaru i Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako su mladi BBB iz Novog Zagreba ovog mjeseca uljepšali svoj dio grada i zidove svojih naselja, na radost brojnih ratnih veterana i stanovnika ovog dijela grada.

Središće

Foto: PH

Zapruđe

Foto: PH

Zapruđe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: PH

Kajzerica

Foto: PH

Lučko – Stupnik

Foto: PH

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.