Biskup Gorski prisustvovao beatifikaciji kardinala Wyszyńskog

Foto: Wikimedia Commons (Janusz Trocha)/arhivska fotografija TUZN

Pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski prisustvovao je u nedjelju 12. rujna 2021., u ime Zagrebačke nadbiskupije i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, beatifikaciji kardinala Stefana Wyszyńskog i Majke Elizabete Ruže Czacke. Misno slavlje održano je u crkvi Božje Providnosti u Varšavi, a predvodio ga je kardinal Marcello Semeraro, prefekt Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomendan kardinala S. Wyszyńskog slavit će se 28. svibnja (na dan preminuća), a Majke E. Ruže Czacke 19. svibnja (preminula je 15. svibnja), objavljeno je prilikom beatifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.