Bozanić u kardinalskom povjerenstvu Vatikanske banke

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovan je šestim članom kardinalskog povjerenstva za nadzor djelovanja Instituta za religijska djela (IOR), poznatog i kao Vatikanska banka, objavio je Vatikanski radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bozanić će se tako u povjerenstvu pridružiti dosadašnjim članovima, kardinalima Pietru Parolinu (vatikanskom državnom tajniku), Jean-Louisu Tauranu (predsjedniku Pontifikalnog vijeća za međuvjerski dijalog), Christophu Schoenbornu (bečkom nadbiskupu), Thomas Christopheru Collinsu (nadbiskupu Toronta) i Santosu Abrilu y Castellu (dekanu papinske bazilike svete Marije Velike).

Vijest o imenovanju zagrebačkog nadbiskupa u kardinalsko povjerenstvo IOR-a, objavio je australski kardinal George Pell, kojeg je papa Franjo u veljači izabrao za predsjednika Tajništva za ekonomiju, na tiskovnoj konferenciji u Vatikanu koja je bila posvećena reformama financijskog poslovanja Svete Stolice.

Tako je na čelo novog upravnog odbora banke postavljen francuski financijer Jean-Baptiste de Franssu, a smijenjen je dosadašnji predsjednik Ernst von Freyberg, odvjetnik iz poznate njemačke aristokratske obitelji imenovan na tu dužnost u posljednjim danima pontifikata pape Benedikta XVI., prije samo 16 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.