Dani kršćanske kulture: Održan korizmeni koncert “O, Isuse izranjeni!”

Foto: Dani kršćanske kulture

Projekcija poznatog igranog filma Misija redatelja Rolanda Jofféa obilježila je sedmi dan ovogodišnje manifestacije Dani kršćanske kulture. Dirljiva i nezaboravna priča o ocu Gabrielu i ocu Mendozi i njihovoj predanoj borbi za život domorodaca u misiji u Južnoj Americi privukla je mnoštvo posjetitelja u Kinoteku Zlatna vrata. U nastavku programa u crkvi sv. Frane uslijedio je korizmeni koncert “O, Isuse izranjeni!”, mješovitog vokalnog ansambla Schola cantorum Split pod vodstvom Sare Dodig Baučić. Ansambl Schola cantorum, koji je dobitnik brojnih zlatnih i srebrnih odličja na zborskim festivalima, posjetiteljima je doista pružio sjajan glazbeni program kojim je uspješno zaključen još jedan dan kulturne manifestacije Dani kršćanske kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Dani kršćanske kulture

Osmi dan manifestacije Dani kršćanske kulture u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

Međunarodna manifestacija “Dani kršćanske kulture” četrnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 17. do 27. ožujka.
U subotu 24. ožujka, osmog dana manifestacije Dani kršćanske kulture u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu s početkom u 18 sati bit će projekcija dva dokumentarna filma: “Put Gospe” autorice Zrinke Krešo, te “U kolijevci hrvatske državnosti i crkvenosti – 500 godina Gospe od Zečeva” urednika i scenarista Nene Kužine, te u režiji Nevena Mihaela Dianeževića. U nastavku programa u 19 sati u palači Milesi održat će se tribina pod nazivom “Duh Sveti u književnoj i scenskoj umjetnosti” u kojoj će sudjelovati Božidar Prosenjak, autor knjige i monodrame “Divlji konj” te Rajko Bundalo, glumac koji će ovom prigodom i scenski prikazati monodramu.

U dubrovačkoj katedrali u 20 sati započet će korizmeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkog komornog zbora pod ravnanjem Frana Krasovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šibeniku subotu će obilježiti “Stabat Mater” Giovannija Battiste Pergolesija u izvedbi Ivane Krajine Barun, sopranistice i Martine Menegoni, mezzosopranistice, uz pratnju komornog orkestra Muzičke akademije iz Zagreba. Dirigent je Maro Rica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.