“Sve je bio dobar san” na 11. Vukovar film festivalu

Foto: snimka zaslona

Nakon što je prikazan na nizu svjetskih festivala, dugometražni dokumentarni film “Sve je bio dobar san” redatelja Branka Ištvančića biti će prikazan i na 11. Vukovar film festivalu i to u programu Vukovarsko zagrijavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Producent filma Antun Ivanković najavio je u subotu da će film na vukovarskom festivalu biti prikazan u nedjelju, 20. kolovoza, s početkom u 20,30 sati i to na terasi Agencije za vodne putove.

Ivanković podsjeća kako se radi o autorskom dokumentarcu koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj te dolazak mladoga francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu i potom smrt u Vukovaru.

“Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac prikazuje život i smrt vukovarskog heroja Jean-Michela Nicoliera kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svojeg sina. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište”, navodi Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretači ovog značajnog projekta su autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.

Film je premijerno prikazan 17. veljače 2016. u dvorani kina Europa u Zagrebu. Tijekom prošle godine film je prikazivan u kino dvoranama diljem Hrvatske, a pogledalo ga je preko 15.000 gledatelja.

Nakon sudjelovanja na brojnim festivalima i dobivenih brojnih priznanja i nagrada, film “Sve je bio dobar san”, dobitnik je nagrade FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni dokumentarni film koji je bio prikazan u programu Kratke Pule u sklopu nedavno održanog 64. Pulskog filmskog festivala. Nagradu je dodijelio peteročlani međunarodni žiri, sastavljen od članova Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji, 11. po redu, Vukovar film festival započinje 21. i traje do 26. kolovoza te se osim Vukovara održava u još četiri grada. Festival donosi 80 filmskih projekcija na ukupno deset lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.