Don Damir Stojić objavljuje svoju novu knjigu

Omiljeni hrvatski svećenik don Damir Stojić objavljuje svoju novu knjigu naslovljenu „Don Damir odgovara“, koja će se u izdanju nakladničke kuće Verbum pojaviti u knjižarama u srijedu 28. listopada. Knjiga na 550 stranica velikog formata sadrži 303 pitanja i odgovora o vjeri i životu, a plod je mnogih godina don Damirova neumornog rada.

Od trenutka kad je počeo pastoralno djelovati svakodnevno su mu se obraćali mnogi ljudi suočeni s različitim pitanjima i izazovima. Tražili su odgovore i savjete, pa i o najdelikatnijim i najintimnijim temama o kojima su se ustručavali razgovarati s drugima. U don Damiru Stojiću prepoznali su onoga tko je pristupačan i spreman dati im iskren i otvoren odgovor.

Od više tisuća pitanja koja je do sada primio i na koja je odgovorio, za objavljivanje u knjizi „Don Damir odgovara“ odabrana su 303 najzanimljivija od kojih je jedan dio prvi put dostupan javnosti. Sva su pitanja sasvim autentična, nastala iz životnih situacija i potreba stvarnih ljudi, a don Damirovi su odgovori izravni, konkretni i svakom razumljivi, što knjigu čini iznimno zanimljivom i korisnom.

Obuhvaćene teme podijeljene u sedam glavnih poglavlja vrlo su raznolike i odražavaju svu širinu interesa i različitost tisuća onih koji su pitanja postavljali. Knjiga tako sadrži mnoštvo temeljnih vjerskih pitanja, pitanja o Svetom pismu, sakramentima, življenju vjere u svakodnevici, hodanju, spolnosti i partnerstvu, o praznovjerju i alternativi i drugim temama prenosi Verbum.

U predgovoru knjizi don Damir se osvrnuo na svoje dugogodišnje ustrajno odgovaranje na upite ljudi: „Ono što mi je dalo poticaj i snagu da odgovaram na mailove jest da su mnogi koji su mi se obraćali isticali ovako nešto: ‘Dragi don Damire, nikom prije nisam ovo rekao’, ‘Dragi don Damire, ovako mi je puno lakše nego uživo’, ‘Dragi don Damire, jako mi je drago da postoji nešto ovako da mogu istresti dušu’, ‘Dragi don Damire, ovo nikad ne bih mogla reći svom župniku’ itd., itd.“ Istaknuo je također da knjiga donosi reprezentativan izbor pitanja i odgovora za koja je procijenjeno da mogu biti najzanimljivija i najkorisnija široku krugu čitatelja, zaključivši kako se nada da će biti korisna svima onima koji će je uzeti u ruke i da će u njoj pronaći odgovore i na svoja konkretna životna pitanja.

Knjigu „Don Damir odgovara“, od srijede dostupnu u knjižarama, već sada je moguće naručiti putem web knjižare verbum.hr, na linku ovdje, gdje se može prelistati i sadržaj knjige s detaljnim popisom svih 303 pitanja i odgovora.

Don Damir Stojić, svećenik i salezijanac, rođen je 25. travnja 1973. u Torontu u Kanadi kao najmlađi od trojice sinova u obitelji hrvatskih iseljenika. Roditelji su mu došli u Kanadu iz Hercegovine. Nakon završene katoličke osnovne škole i srednje salezijanske gimnazije u Torontu prvotno upisuje studij psihologije na Sveučilištu u Torontu, a potom odlučuje postati svećenik i upisuje studij teologije na KBF-u u Zagrebu. Diplomirao je 2002. g., a iste je godine zaređen za svećenika. Godine 2004. odlazi na poslijediplomski studij u Washington, DC, gdje je na Catholic University of America 2007. stekao licencijat pri katedri moralne teologije. Za vrijeme studija bio je župnik Hrvatske katoličke misije sv. Blaža u Washingtonu. Vrativši se u Hrvatsku u rujnu 2007. dobiva dekret Zagrebačke nadbiskupije za službu studentskoga kapelana na Zagrebačkom sveučilištu i na toj službu ostaje do 2020. Don Damir drži tribine, predavanja, seminare i duhovne obnove diljem Hrvatske, ali i izvan hrvatskih granica te promiče novu evangelizaciju i teologiju tijela prema katehezama Ivana Pavla II. Trenutno je župnik župe Duha Svetoga u crkvi sv. Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu i ravnatelj je salezijanske zajednice.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr