Donacijska večer za jesensku kampanju inicijative 40 dana za život

Foto: narod.hr

Donacijska večer za inicijativu “40 dana za život” održat će se u  petak, 20. lipnja od 19 do 21 h u zagrebačkom hotelu Westin, a tom prigodom iznijet će se dosadašnji rezultati inicijative te predstaviti plan i program jesenske kampanje, za koju se do sada očekuje prijava čak 8 hrvatskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Organizatori pozivaju da im se te večeri pridruži – posebni gost biti će poznati komičar i TV voditelj Željko Pervan uz pratnju dva benda: Cobus i Sliryc33”, istaknuli su te dodali kako će novac biti utrošen na putne troškove, tisak majica i letaka, izradu transparenata, internetsko oglašavanje, dizajn, programiranje, izradu i slanje newslettera, razne oblike promidžbe kao što su izrada video materijala i pjesme, hranu i piće za okrjepu molitelja i voditelja bdjenja, dvije zaposlene osobe i dr.

Za detaljne informacije i rezervacije mjesta za donacijsku večer možete se javiti ovdje ili na broj: 099/8832-760. Ogranizatori su napravili i videopozivnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa ekumenskog karaktera „40 dana za život“ trajala je od Pepelnice ili Čiste srijede 5 ožujka do 13. travnja ove godine. Započela je molitvom i miroljubivim bdjenjem ispred Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ na Pepelnicu ili Čistu srijedu kojom započinje korizmeno vrijeme pripreme za blagdan Uskrsa. Cilj takve međunarodne molitvene inicijative je poštivanje ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Vjernici iz različitih kršćanskih Crkava molili su i postili 40 dana za prestanak pobačaja u KBC Sestara milosrdnica, 40 dana miroljubivo bdijeli 12 sati dnevno ispred bolnice kako bi posljednji znak nade i ljubavi dali ženama koje tamo dolaze pobaciti.

Inicijativa je počela u Texasu, u Americi, kao jednosatna molitva ispred tamnošnje klinike za obavljanje abortusa kao nasilnog prekidanja trudnoće. Potom se proširila u neprekidnu molitvu tijekom 40 dana i postupno prerasla u međunarodnu inicijativu za život. Službeni podaci pokazuje da se 42 milijuna života godišnje prekine u cijelom svijetu. U Hrvatskoj taj broj varira između 10 i 13 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.