Dubrovnik: premijera ‘Ratnog dnevnika’

Scenska igra motivirana “Ratnim dnevnikom” Dubrovkinje Džemile Bukovice u režiji Ante Vlahinića premijerno je večeras, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja izvedena u dubrovačkom Akvariju na tvrđavi Svetog Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ratni dnevnik” dnevnički je zapis autorice Džemile Bukovice koji prati svakodnevicu ratnog Dubrovnika od 1. listopada 1991. godine do 23. studenoga 1992. godine, objavljen 2011. godine u izdanju dubrovačkog ogranka Matice hrvatske.

Svojim dnevnikom autorica je ostavila sjećanje na ono što se događalo i kako se živjelo u ratnom Dubrovniku. Dugogodišnja turistička djelatnica, Džemila Bukovica je u vrijeme Domovinskog rata bila dopisnica više svjetskih medija te je poduzimala napore da vijesti o razaranju Dubrovnika dopru u svijet.

“Ratni dnevnik” izveden je u Akvariju u tvrđavi Svetog Ivana, koja je u ratu služila kao sklonište, i to baš na Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja kojeg Hrvatska obilježava kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavu je na scenu postavio redatelj Ante Vlahinić, scenografiju potpisuje Marin Gozze, oblikovanje svjetla Marko Mijatović, glazbu Ibrica Jusić, a igraju Hrvoje Sebastian, Lujo Kunčević, Ibrica Jusić i Glorija Šoletić.

Nakon večerašnje premijere, “Ratni dnevnik” bit će na istom mjestu izveden i 14. kolovoza u 21,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.