Festival “Američko kazalište u Zagrebu” u ZKM-u

Žena je središnja tema festivala “PS122 – Američko kazalište u Zagrebu” na kojemu će kazališne skupine newyorške downtown scene okupljene oko teatra “PS122” izvesti tri predstave, rekla je na konferenciji za novinare ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) Dubravka Vrgoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival će trajati od subote, 12. travnja do srijede, 16. travnja i na njemu će biti prikazane predstave “Smetnja vida” Christine Masciotti u režiji Richarda Maxwella i u izvedbi New York City Players, autorski projekt Tine Satter “Galeb (Misleći na tebe)” te solo projekt glumice i plesačice Okwui Okpokwasili i redatelja Petera Borna.

Ističući kako je Zagreb jedini grad nakon Pariza, Strasbourga i Toulousea u kojem će tijekom jednomjesečne turneje nastupiti poznati autori i kazališne skupine newyorške downtown scene okupljeni oko teatra “PS122”, Vrgoč je rekla da je riječ o tri različite predstave kojima je u središtu tema žene.

Predstave se bave problemima s kojima se suočavaju suvremene žene, ženskim sudbinama i slično. Teme su univerzalne i nema razlike radi li se o New Yorku ili Zagrebu, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstave “Smetnja vida” i “Bronx Gothic” bit će izvedene u ZKM, a predstava “Galeb (Misleći na tebe)” u Muzeju suvremene umjetnosti.

Ravnateljica ZKM-a najavila je da će se festival nastaviti i iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.