Festival kršćanskog kazališta: Brojne predstave o temeljnim vrijednostima, kao i važnim odlukama u ljudskom životu

Od 2. do 4. te 8. do 11. lipnja u Histrionskom domu u Zagrebu bit će održan treći po redu Festival kršćanskog kazališta. Sudjelovat će više od stotinu izvođača u predstavama koje ne govore samo o Kristu i svecima nego i o nekim temeljnim vrijednostima, kao i važnim odlukama u ljudskom životu. Bit će izvedeno 19 predstava koje će izvesti 14 grupa iz 8 gradova u 7 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje će predstavnike na festivalu imati i Varaždinska županija. Na Festivalu će se tako predstaviti osnovnoškolci iz Ivanca u nedjelju 11. lipnja sa svojim mentoricama Natašom Roginek i Silvijom Čavlek i to s predstavom “Bog u metrou” (Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog) i predstavom “Odvažna žena Maria de Mattias”, (Dramska grupa Područne škole Salinovec), mentorice Nataša Roginek i s. Marija Bilanović.

Posebno će se predstaviti umjetničko-pedagoški fenomen: pedagog Tibor Martan koji sa svojim osnovnoškolcima, a sada i srednjoškolcima, iz Visokog već godinama radi male predstave o svecima. Članovi skupine su odabirali teme i tako su nastale prave dramske produkcije koje dječjoj publici govore o važnim odabirima u životu. Na festivalu se njihov dan (nedjelja 4. lipnja u 19,30 sati) zove “Što je tvoje blago?” a prikazat će 5 kratkih priča o svetim ljudima (bl. Ozana Kotorska, vlč. Stjepan Kranjčić, Sv. Juraj,…) i njihovom izboru neraspadljivog blaga.

Organizator Festivala kršćanskog kazališta je Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.