(FOTO) ‘Dani kršćanske kulture’: Film ‘Ratna soba’ o vrijednostima obitelji, vjere i ljubavi oduševio gledatelje

Foto: Dani kršćanske kulture

U petak 12. travnja nastavio se niz igranih filmova u prepunoj Kinoteci Zlatna vrata: s početkom u 18 sati posjetitelji su pogledali dirljivu obiteljsku dramu pod nazivom “Ratna soba” koja progovara o vrijednostima obitelji, vjere, ljubavi, prijateljstva i vjernosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti večernjeg programa u 20 sati u palači Milesi bili su Nikola Bolšec i Ivo Džeba, predsjednik i potpredsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba posvećenog promicanju lika i djela Gilberta Keitha Chestertona, slavnog engleskog obraćenika i jednog od najzanimljivijih i najutjecajnijih katoličkih pisaca 20. stoljeća.

U programu pod nazivom “Književni velikan pera i uma: G. K. Chesterton, uzbudljiva romantika pravovjerja” Nikola Bolšec i Ivo Džeba brojnu su publiku upoznali sa životom toga velikana, te progovorili o važnosti i utjecaju njegovih djela na nas danas – naime, prošlo je više od osamdeset godina od smrti ovoga velikana, a nezaustavljivo niču društva posvećena tome engleskom piscu, time pokazujući da je njegova misao možda upravo u ovo vrijeme aktualnija nego ikada do sada.

Osmi dan manifestacije Dani kršćanske kulture

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna manifestacija “Dani kršćanske kulture” petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja.

U subotu 13. travnja, osmog dana manifestacije Dani kršćanske kulture u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu s početkom u 18 sati bit će projekcija igranog filma: “Različit kao ja”. Temeljen na istinitoj priči, ovaj film donosi priču o velikom prijateljstvu koje stoji iza vrlo uspješne fondacije “Različit kao ja” koja pomaže tisućama beskućnika u Americi. U nastavku programa u 20 sati u crkvi Gospe od Zdravlja održat će se korizmeni koncert pod nazivom “Tu Domine, spes mea – Tragom hrvatske pjevane baštine”, u izvedbi mješovitog pjevačkog zbora Camerata Vocale Split.

Subotnji program na poseban će način biti posvećen mlađoj publici: u sklopu “Programa za mlade u Solinu, gradu mladih” s početkom u 10 sati Arheološki muzej u Splitu priredio je “I. mali simpozij Martyres Salonitani” – muzejsko-edukativni program za djecu viših razreda osnovne škole. U popodnevnim satima u Teatrinu Gradske knjižnice Solin bit će projekcija dva filma: animiranog filma za djecu “Ups! Noa je otišao” s početkom u 17 sati te igranog filma za mlade “Zvono” s početkom u 19:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dubrovačkom kinu Visia posjetitelji će imati priliku pogledati igrani film “Čudo”, u kojem glavne uloge igraju Julia Roberts i Owen Wilson, a koji je preporučilo i hrvatsko Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Šibensku publiku u katedrali u 20 sati čeka izvedba mjuzikla za djecu pod nazivom “Učitelja tražim” autora Daria i Jelene Mikulandra, a u izvedbi Dječjeg zbora župe sv. Jakova iz Šibenika.

Medijski pokrovitelj Dana kršćanske kulture je Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.