(FOTO) Fra Ante Vučković i don Damir Stojić među mladima na Forum+ nacionalnoj konferenciji

Foto: Forum+

Nakon što je u nedjelju u Splitu svečano otvorena ovogodišnja Forum+ nacionalna konferencija, od ponedjeljka je za okupljene mlade započeo intenzivan program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog radnog dana sudionici su se okupili na jutarnjoj sv. misi koju je predvodio fra Ante Vučković. Tumačeći Lukino evanđelje koje govori o svjetlu i njegovom položaju i utjecaju, fra Ante je istaknuo kako je upravo ono dobra slika F+18 i njegovih sudionika. Istaknuo je kako je svjetlo koje je od Boga dano na zemlju poslano u obliku ljudi. Oni su pozvani da idu i koriste svoje talente donoseći ih drugima, da svijetle onima koji ih gledaju i koji tu svjetlost upijaju. Pozvao je sve mlade da paze što slušaju, da filtriraju ono što čuju i da samo dobro traže u drugima.

Predstavljanje inicijative Pojačaj volontiranje i udruge Studenti za život

Upravo su te misli bile uvertira u jutarnji program u kojem su predstavljeni projekt VolON-pojačaj volontiranje i udruga Studenti za život. Izlagačice Paula Mužinić i Mateja Šimunić predstavile su putove kojima je bilo potrebno proći dok projekt koji su zamislile nije praktično zaživio. Govoreći o osobnom pozivu, obje su istaknule važnost doprinosa društvu i zajednici u kojoj žive te su govorile o pozitivnom odjeku kojeg imaju čiste, iskrene i provedbeno osmišljene inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući izlagač bio je poduzetnik Filip Peša. Peša je govorio o svom osobnom putu rasta i sazrijevanja, kako u poslu, tako i u odnosima s drugima. Naglasio je da ono što radi vidi kao priliku za donošenje Radosne vijesti, koja se često čini pomalo zaboravljenom. Također je istaknuo kako je presudno prepoznati vlastiti poziv te se, sukladno njemu, dalje formirati, usavršavati i u njemu postati najbolji. Nakon komentara i pitanja publike, sudionici su se preselili u prostore studentske menze gdje su, uz okrjepu tijela, okrijepili i duh međusobnim razgovorom i opuštenim druženjem.

Prof. Mladen Boban s Medicinskog fakulteta održao predavanje “Obitelj i liderstvo”

Popodnevni je dio programa otvorio profesor s Medicinskog fakulteta u Splitu, prof.dr.sc. Mladen Boban koji je govorio na temu “Obitelj i liderstvo”. U svome je predavanju najprije istaknuo što lider nije, navodeći kako on nikako nije menadžer, kao što se to najčešće misli, te kako on nikako nije “velik šef”. Pokušavajući naći odlike pravog lidera, profesor je istaknuo kako one ne mogu biti ništa drugo doli darovi Duha Svetoga. Sve te darove čovjek stječe po krštenju, no potrebno ih je brusiti i vježbati, a postoji li bolje vježbalište od obitelji? Profesor je obitelj naveo kao ono temeljno uporište koje u svakoj osobi brusi i teše sve nesavršenosti i savršeno profilira i glanca postojeće darove i talente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon profesorovog predavanja Jure Mihael Slavić predstavio je udrugu SplitMisli, a Darko Rapić rekao je pokoju riječ o Hrvatskom nadzemlju.

Usprkos buri u utorak se sudionici zabavili uz “teambuilding”

Ni dalmatinska bura u utorak sudionike nije spriječila da dan predviđen za teambuilding provedu na otvorenom. Pod vedrim splitskim suncem i uz prostrano morsko plavetnilo na Rivi im je, nakon okupljanja, objašnjen plan igre kroz koju su trebali pronaći šifrirane poruke. Poruke su od njih tražile određene zadatke koje su trebali timski izvršiti kako bi prešli na sljedeći zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su se, uz salve smijeha, izvrsno zabavili te vrijeme provedeno na suncu, osim za igru, koristili i za “hvatanje” fotografija.

Popodnevni, odnosno večernji program bio je rezerviran za sv. misu koju je predvodio don Damir Stojić, a pjesmom animirao Petar Buljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.