(FOTO) Marijanski zavjet za Domovinu: Hodočasnici Zagrebu pokazali svoje boje i svoj ponos

Foto: Marijanski zavjet za Domovinu

Hodočasnici Marijanskog zavjet za Domovinu danas su stigli do Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospinim blagoslovim i pod sigurnom pratnjom bijelih oblaka hodočasnici su se uputili na predivnu Medvednicu, napisali su na Facebooku.

S Medvednice u velegrad, tridesetak marijanskih hodočasnika spustili su se kroz Kamenita vrata, “spremni da svoje boje i svoj ponos pokažu građanima Zagreba,” ističu.

Nakon molitve u Zagrebačkoj katedrali i uz grob blaženoga Alojzija Stepinca uputili su se prema Bazilici Srca Isusova. Tamo se održala sv. misa, nakon koje je bila priređena okrijepa u dvorištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon male stanke, nastavili su svoj put prema crkvi Uznesenja Bl. Djevice Marije u Stenjevcu.

Marijanski zavjet za Domovinu – istoimena Bratovština već treću godinu zaredom organizira zavjetno hodočašće kojem se priključuju na rutama brojni mladi, branitelji kao i ostalih sudionici, čiji put je krenuo ove godine 10. lipnja iz Šumanovaca (Gunja) a trajat će 75 dana i 1700 km te proći svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske ali i dijelom Bosne i Hercegovine.

Sva sabrana iskustva saželi su u jednu ideju, koju vam ovdje predstavljaju. K realizaciji projekta dodatno ih požuruju zbivanja oko hrvatskih branitelja, vrijednosti proizašlih iz Domovinskog rata. Ona su ih ohrabrila da ovaj hodočasnički put nazovu zavjetnim, za Domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je inspiriran Putem sv. Jakova (Camino de Santinago) tradicionalnim hodočašćem Sv. Jakovu u svetište Santiago de Compostella, na sjeverozapadu Španjolske.

IV. tjedan: 2.7.-8.7. 2017.
Ukupno: 153,3 kilometra
Ruta: Lobor-Marija Bistrica-Sljeme-Zagreb-Jastrebarsko-Krašić-Karlovac-Generalski Stol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.