(FOTO) Molitva za domovinu održana uz opstrukciju MUP-a

Zagreb, 08.10.2019 - Neformalna udruga (bratstvo) Muževi Katolici pozvala je na molitvu krunice za Domovinu koja se održala na Dan neovisnosti 8. listopada 2019. Program je zapoèeo Svetom Misom u Zagrebaèkoj prvostolnici koju je predvodio rektor katedrale mons. Josip Kuhtiæ, nakon èega je uslijedila procesija s kipom Gospe Fatimske preko Trga bana Jelaèiæa, Radiæevom ulicom kroz Kamenita vrata do Trga sv. Marka. foto HINA/ Zvonimir KUHTIÆ/ zk

Bratstvo „Muževi Katolici“ na Dan neovisnosti uspješno je održalo javnu molitvu za domovinu. Početak molitve označila je sveta misa u Zagrebačkoj katedrali koju je predvodio
rektor prvostolnice mr. Josip Kuhtić, u zajedništvu s braćom svećenicima i vjerničkim pukom koji se okupio u lijepom broju, priopćili su.

Nakon Mise, procesija s Gospom Fatimskom i bijelim križem za nerođene krenula je preko Trga bana Jelačića prema Gornjem gradu. No, po dolasku na Kamenita vrata policija nije dopustila prolaz do Trga sv. Marka gdje je molitva trebala biti održana, kako je to pravovremeno prijavljeno policiji.

Tako su nakon prvotnog odobrenja, nekoliko dana uoči događaja djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, na službeni (pisani) zahtjev i prijavu organizatoru izdali tek usmenu obavijest da bi s procesijom trebali zaustaviti na Kamenitim vratima. Neposredno prije polaska od katedrale policijski je službenik izvijestio da se molitva može održati na Trgu sv. Marka. Na kraju, kod Kamenitih vrata povorku su prepriječili policijski djelatnici s trakom „Stop policija“ te se morala zaustaviti. Iako je policiji neposredno prigovoreno da se radi o nezakonitom činu, protivnom Zakonu o javnom okupljanju, policija je ustrajala u tome da se molitva ne može održati na Trgu sv. Marka.

Loša komunikacija službenika MUP-a nije omela organizatore da svoje molitve, osim za domovinu, usmjere i na snage sigurnosti preko kojih Bog štiti hrvatske građane od prekršitelja zakona.

Molitva je započela s pjesmom Zdravo Djevo i nastavila se s molitvom proroka Danijela (Dn 9,4-20). Razmatranjem žalosnih otajstava krunice vjernici su zahvalili za slobodu Hrvatske i žrtvu svih hrvatskih branitelja, za zaštitu od okultizma, bogopsovke, obeščašćivanja Dana Gospodnjega, svađa razdora, ubojstava, pobačaja, sodomije, nemorala, mita, korupcije, nezakonitih migracija i svega nemorala. Treće i četvrto otajstvo prikazalo se kao zadovoljštinu za grijeh pobačaja te za sve uvedene protunaravne i dijabolične propise i ideologije (posebice rodnu), uz molbu za potpunu zakonsku zaštitu nerođene djece te, naposljetku, da Hrvatska ostane vjerna Djevici Mariji i Katoličkoj Crkvi. Na kraju su izmoljene Lauretanske litanije, Molitva arkanđelu Mihaelu i Ispovijest vjere Hrvata katolika, uz završne pjesme Salve Regina (Zdravo Kraljice) i Do nebesa nek se ori.
Osim snažnog duhovnog boja, ova javna zagovorna molitva za domovinu i njezino vodstvo bila je upečatljiv evangelizacijski čin u središtu glavnog hrvatskog grada kada su se, ne samo usputni prolaznici, već i brojni turisti, mogli osvjedočiti u katoličanstvo hrvatskog naroda i njegovu vjernost prema Bogu i Djevici Mariji.

Muževi Katolici nastavit će sa svojim javnim aktivnostima, nastojeći proširiti ovakve javne molitvene skupove diljem zemlje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr