(FOTO) Susret biskupa Vlade Košića s mladim animatorima: ’72 sata bez kompromisa’ ove godine i u Sisku

Foto: Sisačka biskupija

U subotu, 1. rujna 2018. u župi Pohoda BDM u sisačkom Naselju održana je formacija animatora Sisačke biskupije i susret mladih s biskupom Vladom Košićem na kojem je sudjelovalo oko 70 predstavnika iz cijele biskupije. Formacija je započela molitvom sluzi Božjem bratu Ivanu Bonifaciju Pavletiću koju je predvodio vlč. Ivan Grbešić, povjerenik za pastoral mladih. Cijeli susret animirali su mladi iz zajednice Kursiljo, čiji je član Ivan Havliček imao svjedočanstvo o svom životu koje je poslužilo mladima kao poticaj za razgovor i razmatranje u manjim grupama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi su imali priliku podijeliti svoje iskustvo rada u župama, podršci koju dobivaju od svojih župnika i idejama za koje smatraju da bi bile korisne za sve one animatore koji u radu s mladima u svojim župama imaju poteškoća. Jedan od glavnih ciljeva susreta bilo je osmišljavanje programa za prvo biskupijsko hodočašće mladih u svetište Majke Božje Gorske koje će se održati 29. rujna. Mladi će se prema Gori uputiti iz 3 smjera: Siska, Petrinje i Gline, a s obzirom na temu Sinode posvećene mladima koju će uskoro predvoditi papa Franjo, mladi će na hodočašću posebno razmišljati o razlučivanju poziva na posvećen život i aktivni apostolat u laičkom životu.

Tijekom susreta predstavljena je i međunarodna volonterska akcija ’72 sata bez kompromisa’ koja će se ove godine po prvi puta održati u Sisku u organizaciji Pastorala mladih Sisačke biskupije, a čiji je cilj promocija volonterstva, poticanje mladih na sudjelovanje u razvoju civilnog društva, stvaranje atmosfere dobra u društvu, osvještavanje dostojanstva svakog čovjeka i evangelizacija. Mladi su u razgovoru s biskupom predložili još neke događaje, poput mjesečnih klanjanja na razini dekanata i biskupijskog planinarskog križnog puta, koje će biti provedene tijekom nove pastoralne godine koja je u Sisačkoj biskupiji posvećena mladima.

Susret je završen klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio mladomisnik Hrvoje Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.