(FOTO, VIDEO) Predsjednica uručila Povelju RH Prljavom kazalištu: ‘Za izniman doprinos u promicanju domoljublja povodom 40. obljetnice’

Zagreb, 15.10.2019 - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock bandu Prljavo Kazalište. Na slici Jasenko Houra, Mladen Bodalec, Kolinda Grabar-Kitarović i Tihomir Fileš. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

U povodu obilježavanja četrdeset godina glazbene karijere i uspješnog trajanja na glazbenoj pozornici, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske glazbenom sastavu Prljavo kazalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prigodom kazala je kako je u tih četiri desetljeća rastao i stasao veliki broj mladih koji su vjerovali kako je sve „lako kad si mlad“, ali kako nam je svima posebno bliska ona osobna posveta majci „koja se iz svojih okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu, u izraz osjećanja koji su uzavreli na vašim legendarnim koncertima na zagrebačkom glavnom trgu“, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

„’Ruža hrvatska’ zauzela je osobito mjesto u antologiji hrvatske glazbe, a u oproštaju s onima koji su za našu Domovinu dali svoje živote, prekrivenih na odlasku hrvatskim zastavama, bila je i tuga vaših stihova sa svim suzama koje smo za njih isplakali“, istaknula je Predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako su diljem Hrvatske, kao i u svim hrvatskim zajednicama diljem svijeta, pjesme Jasenka Houre i Prljavog kazališta bile i još uvijek su dio kulture, dio urbanog rocka koji nosi glazbenu kvalitetu. To je glazba ljubavi koja zna kako stasati, živjeti, trajati i ne izgubiti povezanost s publikom kroz generacije, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

„Povelju Republike Hrvatske vam stoga dodjeljujem za izniman doprinos u promicanju domoljublja, vašeg humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock glazbe, u povodu vaše 40. obljetnice“, zaključila je Predsjednica, izrazivši uvjerenje kako ćemo još puno godina uživati u njihovoj glazbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.