Hodočašće i medalje odbojkašica Don Bosca za 25. rođendan kluba

Foto: OK Don Bosco Zagreb

Osvojenim medaljama i hodočašćem, odbojkašice zagrebačkog kluba Don Bosco počele su slaviti 25. obljetnicu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32. Međunarodne igre salezijanske sportske mladeži održane su od 25. do 29. svibnja u Genovi, ovogodišnjem europskom gradu sporta. Oko 700 mladih sportaša iz 11 zemalja natjecalo se u odbojci, malom nogometu i košarci.

Hrvatsku su predstavljale četiri ekipe Odbojkaškog kluba Don Bosco iz Zagreba i jedna zagrebačka ekipa košarkaša Košarkaškog kluba Bosco.

Odbojkašice su osvojile srebro i broncu u kategoriji do 16 godina, dok je treća ekipa završila natjecanje na 10. mjestu. U kategoriji do 18 godina odbojkašicama je zamalo izmakla medalja nakon što su turnir završile na 4. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši su osvojili srebro u kategoriji do 18 godina nakon što su od njih u finalu bolji bili košarkaši Genta iz Belgije.

Igre su otvorene misnim slavljem koje je u katedrali Svetog Lorenza predvodio mons. Marco Tasca, genovski nadbiskup, a završene podjelom medalja i završnom ceremonijom u sveučilišnoj sportskoj dvorani.

>Susret salezijanske mladeži s Vrhovnim poglavarom Salezijanske družbe

Nakon natjecanja s medaljama – hodočašće

Odbojkašice Don Bosca nakon Genove produžile su putovanje hodočašćem u Torino, odnosno na izvore salezijanske duhovnosti. Posjetile su Colle don Bosco, mjesto gdje je sveti Ivan Bosco odrastao, i Valdocco u Torinu, mjesto gdje je don Bosco osnovao prvi oratorij i podigao baziliku Marije Pomoćnice, mjesto gdje je zaživjela salezijanska karizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom, ali izrazito emotivnom boravku u Valdoccu, Odbojkaški klub Don Bosco počeo je s obilježavanjem 25. godišnjice kluba.

Foto: OK Don Bosco Zagreb

“Dolaskom u Torino željeli smo na početku slavlja našeg 25. rođendana zahvaliti Gospodinu na svemu dobrome što je proizašlo iz ovog kluba i preporučiti se u moćni zagovor Marije Pomoćnice, svetog Ivana Bosca i drugih salezijanskih svetaca i blaženika.

Izrazito smo ponosni na naše djevojke, ne samo zbog osvojenih medalja nego još i više kako su lijepo predstavljale klub, grad i domovinu na trenu i van njega”, rekao je Luka Hudinčec, predsjednik Odbojkaškog kluba Don Bosco iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin Međunarodnih igara salezijanske mladeži 2025. godine je belgijski grad Antwerpen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.