Susret salezijanske mladeži s Vrhovnim poglavarom Salezijanske družbe

Foto: ri-nadbiskupija.com

Svečanom akademijom u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji u Rijeci u petak je obilježeno 100 godina od dolaska salezijanaca u Rijeku te 25 godina djelovanja te gimnazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhovni poglavar Salezijanske družbe Angel Fernandez Artime izrazio je zadovoljstvo toplim dočekom učenik te istaknuo da mu se posebno sviđa kako s ponosom govore o svojoj školi.

Rekao je da salezijanci djeluju ponajprije u interesu djece i mladih i to u 134 države.

Riječki nadbiskup Ivan Devčić kazao je da je Salezijanska klasična gimnazija ponos Rijeke, a salezijanska družba jedna od važnih redovničkih zajednica koje su utjecale na povijest Rijeke, prije svega na području obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravne riječi uputili su i zamjenik riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš, ravnatelj salezijanske zajednice Dragutin Detić i provincijal hrvatske salezijanske zajednice Pejo Orkić.

U Rijeku su prva četiri salezijanca stigla u siječnju 1918., Salezijanska klasična gimanzija postala je otvorena ustanova s pravom javnosti 1993., a do tada je 30 godina bila škola za svećeničke kandidate. Sad je pohađa 280 učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.