Dr. sc. Mato Palić: ‘Ovako zastupnik manjine može biti na dva mjesta u isto vrijeme – u klubu iz vladajuće koalicije i onom iz manjine’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

“Evo jedan zgodan primjer kako zastupnik nacionalne manjine (Furio Radin) koristeći mogućnost koju svakom zastupniku nacionalnih manjina pruža Poslovnik Hrvatskog sabora zapravo može biti na dva mjesta u isto vrijeme. On je član Kluba zastupnika nacionalnih manjina (koji je dio vladajuće koalicije) i član Kluba zastupnika IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku (koji je dio manjine u parlamentu). Obzirom da je tome tako da li netko zna koliko zastupnika (u Hrvatskom saboru ih ima 151) čini parlamentarnu manjinu, a koliko većinu??”, upozorio je na ovaj problem ustavnopravni stručnjak doc. dr. sc. Mato Palić, profesor ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Osijeku, koji je potpisao referendumska pitanja GI Narod odlučuje.

> Zašto su Pupovac i Radin protiv demokratizacije izbornog sustava?

> Dr. Mato Palić: ‘Prvi dan potpisao sam za referendumsku inicijativu Narod odlučuje’

> (VIDEO) Otvoreno: Veliku koaliciju protiv referenduma nije moglo sakriti niti stalno govorenje u isti glas

Građani koji žele svojim potpisom podržati promjenu načina biranja saborskih zastupnika u Hrvatski sabor svoj potpis mogu dati od nedjelje 13. do 27.5. na oko tisuću lokacija u Republici Hrvatskoj.

Za volontiranje za prikupljanje potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava možete se prijaviti na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/forms/5JiXK3aQVQ0OPfXP2.

Lokacije štandova za potpis:

https://narododlucuje.hr/lokacije/

Izvor: narod.hr