Kardinal Bozanić: lijepo je biti u Crkvi, raditi u Crkvi i služiti joj

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić proslavio je danas 25. obljetnicu biskupskoga imenovanja svečanom akademijom pod naslovom “Svi smo pozvani biti u Božjoj službi” u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu s koje je poručio kako je lijepo biti u Crkvi i služiti joj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrt stoljeća otkako ga je papa Ivan Pavao II., sada svetac Katoličke Crkve, imenovao biskupom, kardinal Bozanić je u prigodi proslave te značajne obljetnice, svim nazočnima i cijeloj Crkvi izrekao veliko hvala za zajedništvo koje su iskazali tijekom njegove biskupske službe, te u današnjem slavlju .

“Svjedočimo nešto posebno – da svi pripadamo Crkvi – mladi, učenici, učitelji, svećenici i zato je lijepo biti u Crkvi, raditi u Crkvi i služiti joj”, istaknuo je slavljenik kardinal Bozanić.

Osobito ga je obradovalo to što su u bogatu programu akademije sudjelovali brojni mladi koji su, kako je rekao, “lijepi početak i uzrok velike nade koju nosi u srcu za početak boljitka hrvatskoga društva i domovine Hrvatske i upravo zato što su u Crkvi jer Crkva upravo služi tome boljitku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da smo “Crkvi zahvalni što nam pomaže da budemo u službi čovjeka” i mladima poručio da “budu ponosni što su članovi Katoličke Crkve” te da “čuvaju vjeru koja im je vodič i svjetlo”.

Okosnica akademije, u kojoj je nastupilo ukupno 280 izvođača, bio je recital “Svi smo pozvani biti u Božjoj službi” za koji je tekst napisao Stjepan Lice, a kao nit poveznicu kroz program su ga proveli učenici Nadbiskupske klasične gimnazije Ana Barun i Dragan Rašić.

Glazbeni program u kojemu su sudjelovali školski i župski zborovi osmislili su i pripremili vjeroučitelji i drugi prosvjetni djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova s područja Zagrebačke nadbiskupije sa svojim učenicima i djecom iz odgojnih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstojnica Ureda za vjeronauk u školi pri Zagrebačkoj nadbiskupiji s. Valentina Mandarić podsjetila je na najvažnije datume iz života današnjega slavljenika kojega je papa Ivan Pavao II. na današnji dan prije točno 25 godina imenovao za biskupa, a 29. lipnja te 1989. godine je na rodnome Krku i zaređen za biskupa.

Među ostalim, spomenula je i 5. srpnja 1997. kada je tadašnji krčki biskup Josip Bozanić imenovan za zagrebačkoga nadbiskupa , te 21. listopada  kada ga je papa Ivan Pavao II. imenovao za kardinala.

Sestra Valentina istaknula je da je kardinal za 25. obljetnicu biskupskog imenovanja primio brojne čestitke, a danas mu je predan i skroman dar – nalivpero i jedna uokvirena čestitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su kardinalu pripremili i posebno iznenađenje – nastup Kulturnoga društva “Frankopan” iz njegova rodnog Vrbnika koji su, kako su sami rekli, kardinalu donijeli i “miris i okus njegova rodnog kraja”.

Akademija je završila izvedbom pjesme posebno drage sv. Ivanu Pavlu II. – “Krist na žalu” u izvedbi svih sudionika programa, ali i brojnih uzvanika, među kojima je bio i pomoćni biskup zagrebački msgr. Ivan Šaško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.