Kardinal Bozanić prigodom Dana KBF-a: Poslanjem budite uvijek na ponos našem Fakultetu, Crkvi i Domovini

Foto: Fah

“Fakultetu osobito želim hrabrost u suočavanju s novim izazovima koje današnje vrijeme stavlja pred njega, kao i odvažnost za promjene koje se od njega očekuju, misleći posebno na potrebu reforme ustrojstva studija, kako bi naš Fakultet svojim poslanjem dao specifičan doprinos sadašnjim potrebama Crkve i hrvatskog društva u izazovima globalnih promjena”, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić prigodom Dana KBF-a 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govor prenosimo u cijelosti:

“Radosna srca pozdravljam sve sudionike ovog akademskog čina prigodom proslave Dana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
S posebnim poštovanjem pozdravljam uvažene goste današnjega Slavlja: predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja, sve predstavnike crkvenih, vjerskih, akademskih i civilnih vlasti, cijenjene predstavnike znanstvenih i kulturnih ustanova, roditelje, rodbinu i prijatelje diplomanata svih studijskih smjerova. Od srca pozdravljam sve studentice i studente, nastavno osoblje, i zaposlenike našega Fakulteta. Svima čestitam Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Na osobit način čestitam Dan Fakulteta veleučenom gospodinu prof. dr. sc. Tončiju Matuliću. On već četiri i po godine predstoji našem Fakultetu obnašajući dekansku službu. Kao veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu najiskrenije zahvaljujem prof. Matuliću za savjesno, znalački zauzeto, požrtvovno i stručno vršenje dekanske službe. Vi ste, veleučeni profesore Matuliću, osobnim pregaranjem svoje ime neizbrisivo ubilježili u povijest ove časne središnje sveučilišne teološke ustanove hrvatskoga naroda.
S ovog mjesta čestitam Dan Fakulteta novoizabranom dekanu prof. dr. sc. Mariu Cifraku, čiji je izbor potvrdila Sveta Stolica, te će idući tjedan preuzeti službu dekana našega Fakulteta. Vama, novoizabrani Dekane, želim obilje snage i svjetla Duha Svetoga.
Radujem se i čestitam na uspjehu vama, drage studentice i studenti, koji danas svoja višegodišnja nastojanja i rad krunite diplomom koja će vam uskoro biti svečano uručena. Svjedočanstvom svoga života, svojim budućim radom i poslanjem budite uvijek na ponos našem Fakultetu, Crkvi i Domovini.
Našem Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, danas na njegov blagdan, želim da uvijek bude prostor susreta, kao i promicatelj dijaloga u Crkvi i hrvatskom društvu. Fakultetu osobito želim hrabrost u suočavanju s novim izazovima koje današnje vrijeme stavlja pred njega, kao i odvažnost za promjene koje se od njega očekuju, misleći posebno na potrebu reforme ustrojstva studija, kako bi naš Fakultet svojim poslanjem dao specifičan doprinos sadašnjim potrebama Crkve i hrvatskog društva u izazovima globalnih promjena.
Na sve zazivam obilje Božjeg blagoslova.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.