Kardinal Bozanić velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Ševčuku: Nastojimo pomoći ukrajinskom narodu

Svjatoslav Ševčuk kardinal Bozanić
Foto: commons.wikimedia.org. Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u subotu 26. veljače pismo velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom mons. Svjatoslavu Ševčuku, izrazivši blizinu i solidarnost Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini u teškim vremenima agresije, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> U Hrvatskoj je gotovo 200 ukrajinskih izbjeglica. Želite li im pružiti smještaj ili novčanu pomoć? Evo kako

pismo
Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U nastavku donosimo prijevod pisma:

“Vaša Svetosti,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

uzdrmale su nas strašne vijesti o ratu koje nam ovih dana pristižu iz Ukrajine. U ime Zagrebačke nadbiskupije izražavam blizinu i solidarnost Crkvama u Ukrajini. Duboko razumijemo kroz što trenutno prolazi ukrajinski narod, jer nam nije daleko drama ratne agresije koju smo doživjeli 90-ih godina prošloga stoljeća.

Svetosti, u zajedništvu sa Svetim Ocem i s cijelom Crkvom uzdižemo svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira. Postove i molitve prikazujemo Bogu za sve koji pate, za one koji su u strahu, za bolesne, za one koji su morali napustiti svoje domove i svoje voljene te za one koji se moraju boriti. Molimo da budu pronađeni putovi dijaloga, pregovora i mira. Ukrajinskomu narodu nastojimo pomoći putem Caritasa i, koliko će god to biti moguće, spremni smo primiti ljude koji su morali pobjeći iz svoje domovine tražeći utočište negdje drugdje.

U molitvenome zajedništvu, s nadom u Krista, koji je Gospodar života i naš Mir, izražavam osjećaje iskrenoga zajedništva s Vašom Svetosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odan Vam u Gospodinu,

kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.