Kardinal Müller o krivovjerju njemačkog sinodalizma: Ne smije se pokoravati heretičkim biskupima

kardinal Müller sinodalni put
Foto: Fah; fotomontaža: narod.hr

Bivši prefekt rimske Kongregacije za nauk vjere, kardinal Gerhard Müller, podržava apel australskog kardinala Georgea Pella Kongregaciji za nauk vjere, prenosi Die Tagespost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Kardinal Müller: Sinodalni put Crkve u Njemačkoj je u biti protukatolički

> Kardinal Puljić – Sinodalni je put u Njemačkoj ‘egzotična ideja’ i nije dobra za Katoličku crkvu

> Sinodalni put Katoličke crkve u Njemačkoj želi promjene prema homoseksualnosti i kontracepciji te ređenje žena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pell potpuno opravdano podsjeća Kongregaciju za nauk vjere na njezinu odgovornost da osigura istinu vjere i jedinstvo Crkve Kristove u autoritetu Petrova nasljednika protiv otvorenog krivovjerja njemačkog sinodalizma”, rekao je Müller.

Pozivanje na Vijeće

Svatko tko želi propisivati ​​druge izvore objave osim Svetog pisma i apostolske tradicije kao obvezujućih za vjernike, “otpao je od katoličke vjere”, naglasio je kardinal emeritus Kurije, pozivajući se na koncilski dokument “Dei verbum”. Kardinal Pell, u razgovoru za katoličku televizijsku kuću K-TV, pozvao je vatikansku Kongregaciju za nauk vjere, bivšeg prefekta Vatikanskog ekonomskog tajništva, da prigovori na “opće i eksplicitno odbacivanje učenja Katoličke Crkve o seksualnoj etici” kardinala Jean-Claudea Hollericha, nadbiskupa Luksemburga, i predsjedavajućeg Njemačke biskupske konferencije, biskupa Georga Bätzinga, da službeno interveniraju i “iznesu presudu” o njima dvojici.

Müller je izrazio solidarnost s izjavom bivšeg prefekta Gospodarskog tajništva Vatikana prema kojoj ne bi trebalo postojati posebna njemačka inačica Deset zapovijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočanstvo istine

Njemački kardinal izjavio je: “Ne smije se pokoravati heretičkim biskupima. Svaki katolik je pozvan svjedočiti istinu prema njima, čak i ako svoju moć potvrđuju grubim mjerama sile, kao što su arijanski i donatistički biskupi svojedobno progonili prave katolike osjećajući se “ohrabrenim”, Müller je izrazio skepticizam i osvrnuo se na “arogancije kojom su odbacili njegov zahtjev za prvenstvom nove evangelizacije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.