(FOTO) Kaštelanske maškare odgovorile na kaznene prijave LGBT udruga

Foto: www.kastela.org

U karnevalskoj povorci u Kaštelama – maškare su odgovorile LGBT udrugama koje su maškare kazneno prijavile zbog paljenja makete LGBT slikovnice.

U povorci je prikazana “primitivna kaštelanska obitelj” – otac i majka sa djecom odjeveni u kaštelanske nošnje te “moderna europska obitelj” – tata+ tata sa “klonom njihove ljubavi”. Uz starce zamaškarane u bebe koje voze po dva “tate” i čitaju LGBT slikovnicu, pa prikupljanje milodara za tu slikovnicu, a moglo se vidjeti i “Eltona Johna” ili Antona Đona kako se voze u kamionu na kojem je pisalo “Napredni i liberalni…:” i “Tko bi poželija više….”…

Karnevalska povorka kretala se tradicionalno od Pilane do rive, a na čelu povorke vijorio se Kampanelov stijeg. Uz rasplesane mažoretkinje isle su maškarane skupine najmlađih Sućurana, od onih iz vrtića do onih iz sućuračke škole i udruga koje okupljaju mlade – prikazivali su niz likova iz crtića, male rokere, smajliće, gljive, vitezove, mrave s Karepovca, likove iz knjige „Vlak u snijegu“ i mnoge druge.

Krnjom je ova povorka proglasila sutkinju koja je dosudila sinkopu te je spaljen na kraju karnevalske povorke.

Izvor: narod.hr/kastela.org
Photo: www.kastela.org