(FOTO) Kaštelanske maškare odgovorile na kaznene prijave LGBT udruga

Foto: www.kastela.org

U karnevalskoj povorci u Kaštelama – maškare su odgovorile LGBT udrugama koje su maškare kazneno prijavile zbog paljenja makete LGBT slikovnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povorci je prikazana “primitivna kaštelanska obitelj” – otac i majka sa djecom odjeveni u kaštelanske nošnje te “moderna europska obitelj” – tata+ tata sa “klonom njihove ljubavi”. Uz starce zamaškarane u bebe koje voze po dva “tate” i čitaju LGBT slikovnicu, pa prikupljanje milodara za tu slikovnicu, a moglo se vidjeti i “Eltona Johna” ili Antona Đona kako se voze u kamionu na kojem je pisalo “Napredni i liberalni…:” i “Tko bi poželija više….”…

Karnevalska povorka kretala se tradicionalno od Pilane do rive, a na čelu povorke vijorio se Kampanelov stijeg. Uz rasplesane mažoretkinje isle su maškarane skupine najmlađih Sućurana, od onih iz vrtića do onih iz sućuračke škole i udruga koje okupljaju mlade – prikazivali su niz likova iz crtića, male rokere, smajliće, gljive, vitezove, mrave s Karepovca, likove iz knjige „Vlak u snijegu“ i mnoge druge.

Krnjom je ova povorka proglasila sutkinju koja je dosudila sinkopu te je spaljen na kraju karnevalske povorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.