Kod kapucina u Gospinom polju proslava blagdana sv. Leopolda Mandića

U ponedjeljak, 9. svibnja u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa počela je trodnevnica uoči blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića, jednog od dvojice zaštitnika Godine milosrđa, te zaštitnika Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake večeri u 18,30 bit će svibanjska pobožnost i molitva za duhovna zvanja, a mise s prigodnim propovijedima o svecu predslavit će u 19,00 sati fra Stanko Dodig, upravitelj Svetišta.

Na sam blagdan u četvrtak, 12. svibnja mise u Svetištu će biti u 9,00, 11,00 i 19,00 sati. Misu u 9 sati predvodit će kanonin Stolnog kaptola i bivši lapadski župnik don Željko Kovačević, sada župnik župe Svih svetih u Blatu. Na ovoj misi uobičajeno sudjeluju predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije.

Misu u 11 sati predvodit će fra Stanko Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernju misu u 19 sati predslavit će prior samostana sv. Dominika fra Matijas Farkaš. Na ovoj misi okupit će se dubrovački redovnici i redovnice.

Ove godine obilježava se i 150. obljetnica od rođenja sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.