Koncert orguljaša Edmunda Andler-Borića u četvrtak u Ozlju u subotu u Banjoj Luci

U četvrtak 25. travnja s početkom u 19h naš proslavljeni violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Andler-Borić održat će koncert u župnoj crkvi sv. Vida u Ozlju. Koncert ide uz podršku Ministarstva kulture RH, a u organizaciji Zavičajnog muzeja Ozalj i župe Ozalj. Koncert ima dvostruku dimenziju, održava se povodom Dana grada Ozlja, ali i na sjećanje povodom pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Gradu.

Grad Ozalj zasigurno sa svojom kulturnom i prirodnom baštinom spada među najljepše dijelove Republike Hrvatske. Violinist Goran Končar profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te jedan od najangažiranijih naših violinista u Hrvatskoj i svijetu. Gostuje na svim kontinentima kao solist i komorni glazbenik. Orguljaš Edmund Andler-Borić umjetnički je voditelj našeg najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, te kao koncertni orguljaš nastupa redovno u Hrvatskoj, Europi, Bliskom Istoku, Rusiji, Ukrajini, itd.

Na programu koncerta u Ozlju naći će se skladbe: Handela, Vitalija, Marcella, ali i čitavog niza hrvatskih skladatelja: Miletića, Motovunjanina, Bajamontija, te hrvatskih franjevačkih anonimnih skladatelja 18. stoljeća. Ulaz na koncert je slobodan.

Koncert sopranistice Arijane Gigliani-Philipp, violinistice Lare Silvestri Valdeviti orguljaša Edmunda Andler-Borića u Banja Luci

U subotu 27. travnja s početkom u 18i30h Uskršnji koncert održat će naša vrsna sopranistica Arijana Gigliani Philipp, violinistica Lara Silvestri Valdevit i orguljaš Edmund Andler-Borić u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u centru Banja Luke. Ovaj koncert je u organizaciji HKD Napredak iz Banja Luke i Zagreba.

Pokušaj je to, doduše, simboličan očuvati trag hrvatske i katoličke kulture u Banja Luci gradu s velikim brojem impozantnih katoličkih crkava i samostana. Na programu su skladbe: Handela, Mascagnija, Marcella, Mozarta, Bajamontija, Veracinija, Gomeza, hrvatskih anonimnih franjevačkih skladatelja, itd… Sopranistica Arijana Gigliani Philipp iznimno je aktivna kao koncertna glazbenica u Hrvatskoj i vani, te kao vrstan pjevački pedagog.

Lara Silvestri Valdevit violinistica koja često nastupa kao komorni glazbenik, ali isto tako sjajne rezultate postiže kao pedagog. Edmund Andler-Borić jedan je od naših najaktivnijih koncertnih orguljaša. Osim što je umjetnički voditelj Festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, jako često koncertira po Hrvatskoj, Europi, Rusiji, Ukrajini, Bliskom Istoku, itd…

Izvor: narod.hr