Koncert orguljaša Edmunda Andler-Borića u četvrtak u Ozlju, u subotu u Banjoj Luci

U četvrtak 25. travnja s početkom u 19h naš proslavljeni violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Andler-Borić održat će koncert u župnoj crkvi sv. Vida u Ozlju. Koncert ide uz podršku Ministarstva kulture RH, a u organizaciji Zavičajnog muzeja Ozalj i župe Ozalj. Koncert ima dvostruku dimenziju, održava se povodom Dana grada Ozlja, ali i na sjećanje povodom pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Gradu.

Grad Ozalj zasigurno sa svojom kulturnom i prirodnom baštinom spada među najljepše dijelove Republike Hrvatske. Violinist Goran Končar profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te jedan od najangažiranijih naših violinista u Hrvatskoj i svijetu. Gostuje na svim kontinentima kao solist i komorni glazbenik. Orguljaš Edmund Andler-Borić umjetnički je voditelj našeg najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, te kao koncertni orguljaš nastupa redovno u Hrvatskoj, Europi, Bliskom Istoku, Rusiji, Ukrajini, itd.

Na programu koncerta u Ozlju naći će se skladbe: Handela, Vitalija, Marcella, ali i čitavog niza hrvatskih skladatelja: Miletića, Motovunjanina, Bajamontija, te hrvatskih franjevačkih anonimnih skladatelja 18. stoljeća. Ulaz na koncert je slobodan.

Koncert sopranistice Arijane Gigliani-Philipp, violinistice Lare Silvestri Valdeviti orguljaša Edmunda Andler-Borića u Banja Luci

U subotu 27. travnja s početkom u 18i30h Uskršnji koncert održat će naša vrsna sopranistica Arijana Gigliani Philipp, violinistica Lara Silvestri Valdevit i orguljaš Edmund Andler-Borić u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u centru Banja Luke. Ovaj koncert je u organizaciji HKD Napredak iz Banja Luke i Zagreba.

Pokušaj je to, doduše, simboličan očuvati trag hrvatske i katoličke kulture u Banja Luci gradu s velikim brojem impozantnih katoličkih crkava i samostana. Na programu su skladbe: Handela, Mascagnija, Marcella, Mozarta, Bajamontija, Veracinija, Gomeza, hrvatskih anonimnih franjevačkih skladatelja, itd… Sopranistica Arijana Gigliani Philipp iznimno je aktivna kao koncertna glazbenica u Hrvatskoj i vani, te kao vrstan pjevački pedagog.

Lara Silvestri Valdevit violinistica je koja često nastupa kao komorni glazbenik, ali isto tako sjajne rezultate postiže kao pedagog. Edmund Andler-Borić jedan je od naših najaktivnijih koncertnih orguljaša. Osim što je umjetnički voditelj Festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, jako često koncertira po Hrvatskoj, Europi, Rusiji, Ukrajini, Bliskom Istoku, itd…

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr