Likovne radionice u katoličkim vrtićima u Zagrebu

Katolički vrtići Grada Zagreba s galerijom hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“, a u suradnji s akademskim umjetnicima i ove su godine, od 7. do 9. svibnja, organizirali projekt likovnih radionica u vrtićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom kanonizacije Ivana Pavla II. i Ivana XXIII., tema ovogodišnjih likovnih radionica je „Papa“, a prva je radionica bila održana u srijedu, 7. svibnja, u vrtiću „Sunčev sjaj-Nazaret“ pod vodstvom akademkinje Maje Vidović.

„Ovogodišnja tema, kao i prethodnih godina, aktualna je i dio je naših odgojno-obrazovnih zadaća u vjerskom okruženju u kojem naša djeca žive. Po dječjim reakcijama, razgovorima i likovnim radovima, možemo vidjeti koliko njihovo iskustvo i percepcija bogato izražava njihov emocionalni i duhovni svijet”, istaknula je pedagoginja Katoličkih vrtića Brankica Blažević te je naglasila kako je radionica održana u novim prostorijama dječjeg vrtića “Sunčev sjaj-Nazaret”.

Naime, prodajnom izložbom dječjih radova koji su nastali u prvom zajedničkom projektu likovnih radionica pod nazivom „Cvijeće za Mariju”, omogućen je premještaj  spomenutog vrtića u nove prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U projektu likovnih radionica “Papa” sudjeluju, osim akademkinje Maje Vidović, i akademski umjetnici Tomislav Buntak i Svebor Vidmar koji će voditi likovne radionice u vrtićima “Angela Merici” i „Sv. Josip”, a sam projekt “Papa” će završiti darivanjem jednog dječjeg likovnog rada Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na tradicionalnom hodočašću djece, njihovih roditelja i odgajatelja dječjih vrtića iz Zagrebačke nadbiskupije.

Likovna djela umjetnika i dječji radovi bit će predstavljeni i na izložbi prodajnog karaktera u subotu, 10. lipnja, u galeriji Laudato Corde u Kvaternik plazi u Zagrebu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.