Lipovljanski susreti od 23. do 25. kolovoza

Zagreb, 19.09.2019. - Održava se 53. Međunarodna smotra folklora na Trgu bana Josipa Jelečića Na fotografiji priprema mladenke za vjenčanje, folklorna skupina iz Bugarske. foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ zk

“Lipovljanski susreti”, najveća državna manifestacija nacionalnih manjina, održat će se od 23. do 25. kolovoza pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjem dijelu manifestacije, u subotu, 24. kolovoza, nacionalne će se manjine posjetiteljima predstaviti folklorom običajima, kulinarstvom i obrtničkim zanimanjima koje su, prije više od sto godina iz matičnih zemalja donijele u Hrvatsku, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare na kojoj je program manifestacije predstavio načelnik Lipovljana Nikola Horvat.

Sretni smo da se ta manifestacija održava u našoj županiji, u Lipovljanima koji su poznati po multikulturalnosti i u kojima, pored matičnog naroda živi i trinaest nacionalnih manjina, rekao je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije koja je s Vladinim Savjetom za nacionalne manjine supokrivitelj Susreta.

U okviru Susreta održat će se i Dan hrvatskog šumarstva – državno natjecanje šumarskih radnika sjekača. Trojica najboljih predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom natjecanju sjekača, iduće godine u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.