Mia Dimšić pobjednica Dore 2022.

Foto: snimka zaslona

Mia Dimšić pobjednica je Dore 2022.! Predstavljat će nas na pjesmi Eurovizije koja će se održati u Italiji, u Torinu. Dora je i ove godine održana na pozornici sportske dvorane “Marino Cvetković” u Opatiji, gdje se predstavilo 14 izvođača, prenosi hrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dora je započela nastupom prošlogodišnje pobjednice Albine, koja je izvela pjesmu Tick-Tock.

14 izvođača, a samo jedan pobjednik

S pjesmom Ljubav prva je na impozantnoj pozornici Dore nastupila ovogodišnja debitantica, popularna glumica i pjevačica Mila Elegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječanka Mia Negovetić izvela je baladu Forgive Me (Oprosti). Dio je tima koji autorski potpisuje glazbu i stihove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Bošnjak iz Prozor-Rame, najmlađi sudionik Dore, predstavio se s pjesmom univerzalne poruke Moli za nas.

Jessica Atlić-McColgan, umjetničkog imena Jessa, otpjevala je My Next Mistake. Autorica je stihova pjesme te koautorica glazbe. Njezinu je izvedbu pratio i performans plesača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Žena za sva vremena”, legendarna Zdenka Kovačiček, pozitivnu poruku prenijela je pjevajući u blueserskom stilu Stay On The Bright Side.

S pop pjesmom Hideout, uz klavirsku pratnju na pozornici, nastupila je Riječanka Tina Vukov. Prvi je puta na izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije sudjelovala 2004. kao 15-godišnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji debitant, kantautor i saksofonist Roko Vušković otpjevao je pjesmu Malo kasnije, čijih stihova i glazbe je autor.

Here For Love pjevala je Bernarda, Zagrepčanka koja odmalena živi u Švicarskoj. Bernarda je i dio koautorskog tima koji stoji iza glazbe i stihova singla.

Multiinstrumentalist, vokalist i producent Eric ove se godine predstavio s pjesmom I Found You. Autor je njezinih stihova te koautor glazbe i aranžmana. Izvedbu Koprivničanina pratila je koreografija plesnih izvođača.

Rođeni Žepčanin sa zagrebačkom adresom Tomislav Marić, umjetničkog imena ToMa, otpjevao je In The Darkness. Supotpisuje glazbu i tekst pjesme.

Osim engleskog jezika, pjesma No War sadrži i dijalekt koji govori svega 10 tisuća ljudi. Interpretirala ju je istarska kantautorica i glumica Elis Lovrić, koja je koautorski pečat dala stihovima i obradi skladbe.

Pop baladu If You Walk Away, za koju je napisala tekst, uz koreografiran je nastup i plesače izvela studentica psihologije Ella Orešković.

Jedno od imena koje na ovogodišnjem natjecanju imamo priliku čuti prvi put je i Tia, zagrebačka studentica komunikologije. Voli me do neba, poručila je kao pretposljednja izvođačica.

Natjecanje je, debitiranjem na pozornici HRT-ova spektakla, s pjesmom Guilty Pleasure zaključila Mia Dimšić. Osim vokalne interpretacije, Osječanka se njome predstavila i kroz koautorski rad na tekstu i glazbi.

Odličan show program

Odličan show program gledateljima su priredile dvije mlade vrsne pjevačice – Franka i prošlogodišnja pobjednica Dore Albina. Među ostalim, zajedno su izvele medley triju najuspješnijih pjesama koje su predstavljale Hrvatsku na dosadašnjim Eurovizijama: “Sveta ljubav“ Maje Blagdan, „Neka mi ne svane“ Danijele Martinović i „Marija Magdalena Doris Dragović. Impresivnu koreografiju njihova nastupa potpisao je Igor Barberić.

Foto: hrt

Konačni redoslijed od prvog do 14. mjesta utvrđivalo se zbrajanjem bodova ocjenjivačkih sudova i zbroja glasova gledatelja putem telefonskih poziva i SMS-poruka.

Na prvom mjestu s 91 bodom je Guilty Pleasure Mije Dimšić. Mia Dimšić pobjednica je Dore 2022.!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.