Msgr. dr. Juraj Batelja – ‘Rivellijeva zavjera laži. Blaženi Alojzije Stepinac i Srpska Pravoslavna Crkva’

U ponedjeljak, 14. prosinca 2015. u 18 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice održat će se predstavljanje knjige Rivellijeva zavjera laži Blaženi Alojzije Stepinac i Srpska Pravoslavna Crkva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O knjizi će govoriti:

msgr. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski i autor knjige prof. dr. sc. Juraj Batelja, postulator

dr. Juraj Batelja, postulator Stepinčeve kauze u knjizi ‘Rivellijeva zavjera laži – bl. Alojzije Stepinac i SPC’ na temelju dokumenata opovrgava navode iz knjige talijanskog politologa “Nadbiskup genocida” objavljene 1999. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Batelja smatra kako je upravo ta knjiga platforma na kojoj srpske državne i crkvene vlasti vode bjesomučnu kampanju i hajku uoči završetka kauze za proglašenje Stepinca svetim.

‘Rivelli je u Italiji poznat kao “popožder”, a svoju je knjigu sastavio na klevetničkim tvrdnjama Viktora Novaka (autora protucrkvenog “Magnum Crimena” iz 1948.). Ta propaganda imala je za cilj ocrniti lik bl. Alozija, a u svojoj biti usmjeren je na umanjivanje značenja Katoličke crkve u hrvatskom narodu i borbu protiv državne samostalnosti hrvatskog naroda, proglašavajući ga “ustaškim” naveo je dr. Batelja u intervjuu Jutarnjem listu.

Batelja ističe kako je Rivellijeva knjiga puna netočnosti, krivih zaključaka, kleveta i krivotvorina, te se stoga osjetio dužnim javnosti pružiti činjenice potkrijepljene dokumentima koje talijanskog autora potpuno demantiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rivellijeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.